Sphagnum Mos (Levend) 3 L

Sphagnum Mos

Sphagnum Mos (Levend) 3 L

 5,95

Levend Sphagnum mos is een ideaal substraat om te gebruiken voor terrariums, orchideeën en stekjes. Het is vochtig en luchtig waardoor de wortels extra hard groeien.

Lees verder...

 5,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

Wortels ontwikkelen erg goed in vochtig mos en sphagnum is daarom ideaal om planten met minder wortels in te zetten. De combinatie van een vochtig substraat die veel lucht vasthoudt, zorgt voor een goede wortelgroei.

Sphagnum om te stekken: Leg eerst een laagje mos in een potje en hou het stekje boven het mos. Vul de rest aan met mos en druk het zachtjes aan. Zorg ervoor dat het mos vochtig is (niet te nat!) en dat ook goed vochtig blijft. Als het sphagnum mos uitdroogt, drogen namelijk ook de nieuwe wortels uit.

Stekken: Vaak hebben planten luchtwortels en nodes (kleine verdikkingen waar nieuwe bladeren uitkomen) die ervoor zorgen dat er weer een nieuw plantje kan groeien. Zorg ervoor dat je eerst op internet opzoekt hoe je je plant moet stekken, en zorg er daarna voor dat de nodes en of luchtwortels goed in contact zijn met het mos. Als de wortels ongeveer 3 centimeter zijn (bij een relatieve kleine stek) kan je het stekje overpotten naar potgrond.

Tip: knip het mos van te voren in kleine stukjes. Zo zorg je voor een hogere dichtheid en het je kan het mos makkelijker verwijderen als je je stekje wilt overpotten. We hebben ook bolmos wat bijvoorbeeld veel wordt gebruikt in een planten terrarium.

 

Het levende sphagnum mos is verpakt in een handige zak van ongeveer 3 liter. Het mos wordt lichtvochtig geleverd.