Hoogte: ± 59 cm

Transparante Klimpaal - S Plantensteun

Transparante Klimpaal

Transparante Klimpaal - S Plantensteun

 12,95

Deze handige klimpaal van het merk THICCLY is ideaal voor kamerplanten. Je kan hem zelf vullen met een substraat naar voorkeur, het biedt ondersteuning én het…

Lees verder...

 12,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Deze handige klimpaal van het merk THICCLY is ideaal voor kamerplanten. Je kan hem zelf vullen met een substraat naar voorkeur, het biedt ondersteuning én het stimuleert planten om volwassen bladeren aan te maken.  Kortom, een ontzettende handige accessoire voor je planten! Veel planten die familie zijn van de aronskelk/aroids zijn epifyten. Dit betekent dat ze luchtwortels aanmaken andere bomen als ondersteuning gebruiken om omhoog te klimmen. Met hun luchtwortels hechten ze zich aan de schors van de boom en op deze manier kunnen ze sneller een volwassen vorm aannemen.

Deze klimpaal kun je zelf maken met bijvoorbeeld je favoriete grondmix (bijvoorbeeld van boomschors, sphagnum mos, perliet en potgrond) of met alleen sphagnum mos. De luchtwortels zullen sterke wortels vormen in de klimpaal, waardoor de plant een speciaal biologisch proces doorgaat (morphogenesis) en daardoor sneller grotere en volwassen bladeren aan zal maken. Daarnaast is de achterkant van de mospaal gesloten, waardoor het substraat minder snel uitdroogt dan andere zelfgemaakte mospalen. Zo blijven de wortels goed vochtig. Door de doorzichtige achterkant kun je goed bijhouden of de plant gezonde wortels aanmaakt!

Wil je de mospaal verlengen? Dat is erg makkelijk. Je kunt er simpelweg een extra paal bovenop schuiven. Ook kun je de paal makkelijk inkorten door deze met een schaar bij te knippen. Water geven doe je vanaf de bovenkant, en door de gesloten achterkant zal het water zich langzaam naar beneden verspreiden. Extra pluspunt: deze klimpaal is goed voor je plant én voor het milieu. Hij is namelijk herbruikbaar en gemaakt van gerecycled plastic.

De klimpaal is 59,5cm x 6,5cm. Op zoek naar een bredere versie? Die hebben we ook! In het filmpje op deze pagina zie je hoe makkelijk de THICCLY klimpaal in elkaar gezet wordt De pinnen die gebruikt worden verkopen wij ook en vind je hier!

Extra informatie

Hoogte

± 59 cm