Zelfwaterende bloempotten

Ga voor gemak met zelfwaterende bloempotten! Je hoeft ze slechts af en toe bij te vullen. De watergevende plantenpotten geven precies genoeg water af aan jouw kamerplant.

Zelfwaterende bloempot kopen

Met een zelf watergevende bloempot maak je de verzorging van jouw kamerplanten heel makkelijk. Je vult het reservoir, en de planten nemen precies genoeg water op. Zo krijgen jouw planten nooit te veel of te weinig water. Het enige dat je hoeft te doen, is de zelfwaterende bloempot af en toe bijvullen!

Voordelen van zelfwaterende plantenpotten

  • Makkelijk in gebruik
  • Perfect als je niet zulke groene vingers hebt
  • Houden planten tijdens vakanties goed gehydrateerd
  • Besparen tijd

Hoe werkt een zelfwaterende bloempot?

Vul het waterreservoir via de opening in de zelfwaterende plantenbak bij. Vul het reservoir aan zodra deze bijna leeg is (of eerder). Controleer in het begin elke paar dagen hoeveel water er nog in het reservoir zit, en vul deze waar nodig bij. Zo krijg je een idee van hoe vaak je het reservoir moet bijvullen. Houd er rekening mee dat planten ‘s zomers meer water nodig hebben dan in de winter.

Hoe het reservoir er precies uitziet, zie je terug in de productfoto’s. De wijze van bijvullen kan verschillen per zelfwaterende bloempot. Neem voor precieze instructies daarom een kijkje op de productpagina.

Zit jouw ideale pot er niet tussen?

Er bestaan accessoires die elke bloempot zelfwaterend maken! Neem een kijkje bij de waterdruppelaars. Dit zijn kunststof staken met water erin, die geleidelijk water afgeven aan de plant. Een andere optie is om een watermeter aan te schaffen. Hoewel deze niet automatisch water afgeven, kun je wél gemakkelijk aflezen wanneer je water moet geven. Dit is een handige optie als je wel tijd hebt om water te geven, maar vaak te veel of te weinig geeft.

Contact

Heb je nog vragen over zelfwaterende bloempotten? Het Plantje.nl klantenservice team staat graag voor je klaar! Je kunt ons per e-mail, telefonisch en via WhatsApp bereiken.

CONTACT