-13%
Potmaat: 21 cmHoogte: ± 75 cm

Alocasia Micholitziana Alocasia Frydek

Alocasia Frydek

Alocasia Micholitziana Alocasia Frydek

 34,95

De Alocasia Frydek is een zeer bijzondere kamerplant met diepgroen, fluweelachtig blad. Een grote plant als deze kom je niet vaak tegen!

Lees verder...

 34,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Frydek is een groene kamerplant met prachtige diepgroene bladeren en witgroene nerven, die haast licht lijken te geven. De plant wordt ook wel ‘Alocasia Green Velvet’ genoemd, dankzij het fluweelachtige blad. Het is een bijzondere plant en daarom maar beperkt verkrijgbaar!

De Alocasia komt van origine uit de Filipijnen en groeit daar in de laaggelegen delen van de tropische regenwouden. De Alocasia Micholitziana in een warme en vochtige omgeving en is relatief laaggroeiend. Een leuk feitje: Alocasia Micholitziana is de officiele naam van deze plant, Frydek is eigenlijk de variegata variant. Een botanische onderzoeker heeft de groene Alocaisa Micholitziana per ongeluk ‘Frydek’ genoemd, en sindsdien is deze plant meer bekend onder de naam Frydek.

Vanwege zijn tropische achtergrond is het goed de grond licht vochtig te houden door de plant regelmatig kleine beetjes water te geven. Voorkom dat er een laagje water onderin te pot ontstaat, om wortelrot en bruine bladeren te voorkomen. Zet de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht en dan groeit hij ontzettend snel!

 

Dit artikel wordt exclusief pot geleverd. Op zoek naar een bijpassende pot? Bekijk alle plantenpotten!

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 75 cm