BESTSELLER
-25%

Alocasia Plantenbox 3 stuks

De Alocasia Plantenbox is de perfecte keuze als je van kamerplanten met grote bladeren houdt. Deze set van 3 Alocasia’s maken al jouw groene dromen waar.

Combideal: Combideal

Lees verder...

49,95

Bekijk winkelwagen

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.8

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Plantenbox is de perfecte keuze als je van kamerplanten met grote bladeren houdt. Deze set van 3 Alocasia’s maken al jouw groene dromen waar. De Alocasia Plantenbox bestaat uit drie verschillende Alocasia soorten, elk met hun eigen kleuren en bladvorm. Zo heeft de Alocasia wentii (potmaat 17, ca. 50 cm hoog) diepgroene, pijlvormige bladeren met een donkerrode onderkant. De Alocasia zebrina (p. 19, ca. 70 cm) valt vooral op dankzij de stengels, die een zebraprint hebben. In de natuur is deze print bedoeld om herbivorische dieren af te schrikken. De grootste plant uit de Alocasia Plantenbox is de Alocasia portadora, met potmaat 21 en een hoogte van ca. 100 cm. Het is een echte blikvanger, met sierlijke, geribbelde bladeren.

De Alocasia wordt ook wel olifantsoor of reuzentaro genoemd, bijnamen die de kamerplant te danken heeft aan zijn grote bladeren. Deze bladeren kunnen in de natuur wel 150 cm groot worden! In jouw woonkamer houden de Alocasia’s zich gelukkig een beetje in, hoewel ze hier ook aardig door kunnen groeien.

 

Let op! – De Alocasia kan soms wat druppelen, een proces wat guttatie heet. Dit kan soms voor vlekken zorgen. Zet de kamerplanten dus niet op een gevoelige ondergrond, zoals een houten vloer. Zorg er verder voor dat deze planten niet op de tocht staan.
Lichtbehoefte –  Zet de Alocasia’s op een zeer lichte standplaats, maar niet in de volle zon. Direct zonlicht kan namelijk bladverbranding veroorzaken.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal uitdroogt en altijd licht vochtig blijft. Bij te veel of te weinig water gaan de stengels namelijk hangen, wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

Deze combideal wordt geleverd exclusief sierpotten. Onze sierpottencollectie vind je hier!

Extra informatie

Combideal

Combideal