Hoogte: ± 50 cmPotmaat: 19 cm

Alocasia Wentii – P 19 cm

Alocasia Wentii

Alocasia Wentii – P 19 cm

 14,95

Met zijn diepgroen en donkerrode bladeren springt de Alocasia Wentii direct in het oog. Deze plant wordt ook wel ‘Olifantsoor’ genoemd; een bijnaam die hij te danken heeft aan het grote formaat van de bladeren.

Lees verder...

 14,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Wentii springt met zijn diepgroene, pijlvormige bladeren direct in het oog. Dit sierlijke blad heeft een donkerrode onderkant. De plant komt van oorsprong uit Zuid-Oost Azië en is een kruising tussen de Alocasia Gageana en de Alocasia Odora. Hij wordt ook wel ‘Olifantsoor’ genoemd. Deze bijnaam heeft de plant te danken aan het grote formaat van de bladeren die de vorm hebben van een olifantsoor.

De Alocasia Wentii groeit het mooist op een lichte standplaats, uit direct zonlicht. Houd de aarde licht vochtig en zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt. De Alocasia houdt verder van een vochtige omgeving. Zorg er daarom voor dat je het blad regelmatig besproeit, en de plant niet in de buurt van de verwarming zet. Soms sterven de oudere bladeren af. Mocht een van de bladeren af beginnen te sterven, verwijder dit blad dan niet direct. Het is beter voor de plant om eerst te wachten totdat het blad volledig is uitgedroogd.

 

Extra informatie

Hoogte

± 50 cm

Potmaat

19 cm