Cactus

De cactus is een sterke, makkelijke kamerplant. Met zijn unieke uiterlijk voegt de cactus echt iets bijzonders toe aan jouw interieur. Van oorsprong komt deze sterke plant uit hete en droge gebieden in Zuid-Amerika, waardoor hij goed tegen weinig water en direct zonlicht kan.

Cactus kopen

Jouw cactus koop je bij Plantje.nl. Deze sterke kamerplant staat bekend om zijn stekels en makkelijke verzorging. De cactus is niet kieskeurig over zijn standplaats en heeft weinig water nodig. In de winter hoef je zelfs helemaal geen water te geven! Meer weten? Lees alles over cactus verzorging.

Wanneer je een cactus koopt bij Plantje.nl, komt deze vers van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de cactus hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd.

Cactus pot

Heb je nog geen pot in huis? Neem ook eens een kijkje bij onze plantenpotten, of bekijk het aanbod op de productpagina. Bij de aankoop van een cactus worden potten getoond die precies de juiste maat hebben.

Mini of grote cactus kopen

Op zoek naar een mini of grote cactus? Op deze pagina vind je alle cactussen die je op dit moment op Plantje.nl kunt kopen. Zit het juiste formaat er niet tussen? Dan kun je altijd een kijkje nemen bij alle mini planten of grote planten, voor andere plantsoorten.

Cactus hangplant

Bij cactussen denk je wellicht gauw aan de klassieker: groeit rechtop of bolvormig, met stekels. Natuurlijk zijn er veel soorten die er zo uitzien, maar wist je dat er ook hangplant cactussen zijn? Bekende voorbeelden zijn de Epiphyllum Anguliger (zaagcactus) en de Rhipsalis (koraalcactus). Deze planten lijken eerder op groene hangplanten, maar delen wel veel eigenschappen met cactussen. Zo hebben ze een stuk minder water nodig, aangezien ze veel water op kunnen slaan in hun dikke bladeren.

Bijzondere cactussen te koop

Soms weten we een bijzondere cactus te bemachtigen. Elke cactussoort is natuurlijk bijzonder op zijn eigen manier, maar met bijzondere varianten doelen we specifiek op zeldzame cactussen. Als we een bijzondere soort in ons assortiment hebben, vind je die op deze pagina. Meer zeldzame planten ontdekken? Neem een kijkje bij alle bijzondere kamerplanten!

Cactus als cadeau

Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de cactus kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.