Potmaat: 19 cmHoogte: ± 65 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Euphorbia Ingens Cowboycactus

Cactus Euphorbia

Euphorbia Ingens Cowboycactus

 32,50

De Euphorbia cactus staat ook wel bekend als wolfsmelk of cowboycactus. Het is een sterke, klassieke kamerplant die nauwelijks verzorging… Lees verder

Lees verder...

 32,50

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Euphorbia cactus staat ook wel bekend als wolfsmelk of cowboycactus. Het is een sterke, klassieke kamerplant die nauwelijks verzorging vraagt. De Euphorbia cactus (Euphorbia ingens) is een van de meest bekende cactussen ter wereld. De kamerplant lijkt namelijk onwijs op de cactussen uit klassieke westernfilms, waardoor hij ook wel cowboycactus wordt genoemd. Eigenlijk is de Euphorbia ingens geen echte cactus, maar een wolfsmelk-plant. Wolfsmelk bevat een wit sap, wat nooit in cactussen zit. Bovendien komt de Euphorbia van oorsprong uit Afrika, waar de cactus natuurlijk Amerikaanse wortels heeft.

Toch doet alles aan de Euphorbia je vermoeden dat het een echte cactus is. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua verzorging. Net zoals de echte cactus, kan de cowboycactus goed tegen licht en weinig water.

Let op! – De Euphorbia cactus ontvangt liever te weinig dan te veel water. Bij twijfel kun je de watergift dus beter even uitstellen.
Lichtbehoefte –  De Euphorbia cactus kan zowel op een zonnige plek als op een plek met wat minder licht staan. Wil je de kamerplant in de volle zon zetten? Laat hem hier dan wel geleidelijk aan wennen.
Water geven – Laat de plant tijdens de warmere maanden opdrogen tussen gietbeurten door, en geef net genoeg water om de potgond vochtig – maar niet nat! – te maken. Tijdens de winter heeft de Euphorbia cactus nauwelijks water nodig: eens per 6-8 weken is voldoende.

Lees alles over cactus verzorging

Extra informatie

Potmaat

19 cm

Hoogte

± 65 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon