Hoogte: ± 25 cmPotmaat: 11 cm

Euphorbia Lactea (rode kraag) – P 11 cm

Euphorbia Lactea

Euphorbia Lactea (rode kraag) – P 11 cm

 10,95

De Euphorbia Lactea is een bijzondere kamerplant met grillige, rode kam. Vanwege zijn vorm wordt hij ook wel Kandelaarsplant genoemd. Een zeer makkelijk plant!

Lees verder...

 10,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Oorspronkelijk komt de Euphorbia Lactea uit Afrika en Midden-Amerika. Hier groeit de plant in warme woestijnen of hoog, koud gebergte. Naast de gelijkenis met kandelaars, wordt de plant ook geregeld vergeleken met de cactus. Beide kamerplanten zijn makkelijk te verzorgen: direct zonlicht is geen probleem, en je hoeft slechts af en toe water te geven. Hoewel de Euphorbia Lactea ook qua uiterlijk iets weg heeft van een cactus, verschillen ze van binnen. Echte cactussen bevatten namelijk geen wolfsmelk (melksap), waar Euphorbia’s dit allemaal hebben.

Zet de Euphorbia Lactea op een lichte of zonnige plek, en laat de potgrond tussen gietbeurten opdrogen. Doordat de plant langzaam groeit, is plantenvoeding niet zo vaak nodig. In de zomer zou je eens per maand wat kunnen geven. De temperatuur maakt weinig uit: doordat de plant zowel in woestijnen als gebergte groeit, is kou en warmte allebei prima.

 

Extra informatie

Hoogte

± 25 cm

Potmaat

11 cm