Potmaat: 6 cmHoogte: ± 10 cmStandplaats: Normaal daglichtWaterbehoefte: GemiddeldDiervriendelijk: Giftig

Cercestis Mirabilis

Cercestis Mirabilis

Cercestis Mirabilis

 37,95

De Cercestis Mirabilis is een bijzondere plant die nog erg beperkt verkrijgbaar is. De driehoekige bladeren in combinatie…

Lees verder...

 37,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Cercestis Mirabilis is een bijzondere plant die nog erg beperkt verkrijgbaar is. De driehoekige bladeren in combinatie met het bladpatroon maakt deze plant een uitblinker. Een echte aanwinst voor de plantenverzamelaar! De bladeren zijn mintgroen met donkere nerven. Hoewel de bladeren lijken op die van een Alocasia, groeit de Cercestis meer als een Philodendron.

De Cercestis Mirabilis komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van West-Afrika. De plant wordt veel geëxporteerd naar Zuid-Amerika, waardoor  zijn origine lang onduidelijk was. Er is weinig onderzoek gedaan naar deze plant, waardoor hij meerdere namen heeft, gecategoriseerd in verschillende planten geslachten. Ook wordt er gespeculeerd dat de bladeren, wortels en sappen worden gebruikt in medicijnen, hoewel dit niet bewezen is. De Cercestis wordt in andere delen van de wereld vooral om zijn sierwaarde gehouden. Oorspronkelijk groeit de plant dichtbij de grond, in de schaduw van andere planten, in een vochtige omgeving.

Let op! – De Cercestis is erg geschikt voor een terrarium, omdat de plant een hoge luchtvochtigheid nodig heeft. Bij een te lage luchtvochtigheid zullen de bladeren bruine randen krijgen. In de juiste omstandigheden is het een snelle groeier!
Lichtbehoefte – Hoewel de Cercestis veel licht kan weerstaan, groeit deze plant beter in half schaduw. Zet de plant in de schaduw van andere planten of plaats hem iets verder van de lichtbron vandaan.
Water geven – Houd de grond lichtvochtig. Zorg voor een goed doorlatende bodem, door bijvoorbeeld boomschors of perliet door de aarde te mengen.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

6 cm

Hoogte

± 10 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Waterbehoefte

Gemiddeld

Diervriendelijk

Giftig