Hoogte: ± 35 cmKleur: Potmaat: 13 cm

Clivia Miniata (Sint Jozefbloem) – P 13 cm

Clivia miniata

Clivia Miniata (Sint Jozefbloem) – P 13 cm

 13,95

De Clivia Miniata (Sint Jozefbloem) is een sterke, bloeiende kamerplant die elke jaar weer kan bloeien. Deze makkelijke plant heeft weinig water nodig.

Lees verder...

 13,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Clivia Miniata (Sint Jozefbloem) is een sterke, bloeiende kamerplant die elke jaar weer opnieuw kan bloeien. De plant komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en heeft haar naam te denken aan de Hertogin van Northumberland, Clarlotte Clive. Halverwege de 19e eeuw cultiveerde zij de plant in Engeland, waar het een populaire kamerplant werd. De Nederlandse naam, Sint Jozefbloem, is een verwijzing naar de bloeiperiode van de Clivia. Dit vindt namelijk rond het naamfeest van Sint Jozef (19 maart) plaats.

Om ervoor te zorgen dat de Clivia Miniata elk jaar opnieuw bloeit en in goede gezondheid blijft, is het belangrijk om te plant goed te verzorgen. Hierbij is het vooral aan te raden om de plant niet teveel water te geven. Van oktober t/m februari heeft de Sint Jozefbloem nauwelijks water nodig: geef heel af en toe een klein scheutje om te voorkomen dat de plant niet uitdroogt. Vanaf maart t/m september heeft de plant wat meer water nodig. Geef net voldoende om de potgrond vochtig te maken, en laat de potgrond tussen gietbeurten opdrogen. Zet de Clivia op een lichte plek uit direct zonlicht. De ochtendzon is geen probleem, maar de warme middagzon kan schadelijk zijn voor de plant.

Extra informatie

Hoogte

± 35 cm

Kleur
Potmaat

13 cm