Potmaat: 13 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Colocasia Hilo Beauty Alocasia

Colocasia Hilo Beauty

Colocasia Hilo Beauty Alocasia

 24,95

De Colocasia Hilo Beauty is een echte blikvanger! Met zijn opvallende, gespikkelde bladpatroon valt deze plant enorm op. Kortom, een echte aanwinst voor je plantencollectie!

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Colocasia Hilo Beauty is een bijzondere kamerplant met een opvallend bladpatroon. Deze plant wordt ook vaak Alocasia Hilo Beauty of Caladium Hilo Beauty genoemd, maar behoort toch echt tot de Colocasia soorten. De Colocasia Hilo Beauty heeft donkergroene bladeren met opvallende, mintgroene vlekken. Het bladpatroon wordt vaak vergeleken met panterprint.

Colocasia’s komen oorspronkelijk uit subtropische gebieden in Azië. Net als de Alocasia en Caladium, groeien Colocasia’s uit knollen en kunnen de planten wel twee meter hoog worden! In Hawaii worden Colocasia’s commercieel geproduceerd, om vervolgens op Aziatische markten verkocht te worden. Bewoners maken van de knollen een zetmeelrijke pasta genaamd poi, die vervolgens wordt verwerkt in eten. Wij raden echter af de plant op te eten, want daar is hij te mooi voor!

 

Let op! – De Colocasia houdt een winterslaap, wat betekent dat hij in de herfst zal zijn bladeren verliest. Maar geen zorgen: in het voorjaar bloeit de plant gewoon weer op! In dit blog vind je meer informatie over het bewaren van knollen.

Water geven – Zet de Colocasia Hilo Beauty op een zeer lichte plek met indirect zonlicht.

Lichtbehoefte – Houd de potgrond constant licht vochtig door de plant ca. 2 keer per week een kleine scheut water te geven. In de winter is 1 keer per week voldoende, totdat alle stengels zijn afgestorven. Daarna hoef je geen water meer te geven; hier begin je in het voorjaar pas weer mee.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

13 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht