Hoogte: ± 55 cmKleur: Potmaat: 19 cm

Cordyline Fruticosa conga – P 19 cm

Cordyline fruticosa conga

Cordyline Fruticosa conga – P 19 cm

 15,95

De Cordyline Fruticosa conga staat ook wel bekend als ‘geluksplant’. Is er nog een donker hoekje thuis, dat je graag wilt opfleuren? Deze exotische, palmachtige kamerplant is ook geschikt voor een plek in de halfschaduw.

Lees verder...

 15,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Cordyline Fruticosa conga staat ook wel bekend als ‘geluksplant’. Deze exotische, palmachtige kamerplant komt van oorsprong uit Nieuw Zeeland en Brazilië. Vandaag de dag groeit de Cordyline Fruticosa conga in vele andere tropische gebieden, zoals Noordoost-Australië, Zuidoost-Azië en de Filipijnen. Ook groeit de plant op Hawaii, waar de bladeren worden gebruikt voor kleding. De rokjes van inheemse dansers bestaan daar vaak uit vele Cordyline-bladeren.

Zorg ervoor dat je de Cordyline Fruticosa conga in de halfschaduw of op een lichte standplaats zet, waar deze geen direct zonlicht vangt. Dit kan vooral in de zomer leiden tot bladverbranding. Merk je dat de bladeren lichter van kleur worden? Dan staat de geluksplant hoogstwaarschijnlijk te licht, en kun je deze beter naar een wat donkerdere plek verplaatsen. Zorg er verder voor dat de potgrond altijd licht vochtig is, door regelmatig kleine beetjes water te geven. Hiermee voorkom je dat er een laagje water in de pot komt te staan, wat kan leiden tot wortelrot. Tenslotte raden we aan om de plant regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Zo blijft de plant het mooist, en is er minder kans op ongedierte.

Extra informatie

Hoogte

± 55 cm

Kleur
Potmaat

19 cm