Hoogte: ± 55 cmKleur: Potmaat: 19 cm

Cordyline Kiwi (fruticosa) – P 19 cm

Cordyline Kiwi

Cordyline Kiwi (fruticosa) – P 19 cm

 17,50

De Cordyline Kiwi heeft een heel bijzonder patroon: ieder blad heeft een felroze rand en lichtgele strepen. Een bijzondere, kleurrijke toevoeging aan jouw interieur!

Lees verder...

 17,50

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Cordyline Kiwi (fruticosa) staat ook wel bekend als ‘geluksplant’. Elk blad heeft een mooie, felroze rand en lichtgele strepen. Deze exotische, palmachtige kamerplant komt van oorsprong uit Nieuw Zeeland en Brazilië. Vandaag de dag groeit de Cordyline Kiwi in vele andere tropische gebieden, zoals Noordoost-Australië, Zuidoost-Azië en de Filipijnen. In deze warme klimaten kan de plant ook gaan bloeien, en felrode bessen produceren. Vaak wordt de plant vaak gebruikt als een kleurrijke toevoeging in plantenperken: een fleurige noot tussen meerdere groene planten.

Zorg ervoor dat je de Cordyline Kiwi in de halfschaduw of op een lichte standplaats zet, waar deze geen direct zonlicht vangt. Dit kan vooral in de zomer leiden tot bladverbranding. Merk je dat de bladeren lichter van kleur worden? Dan staat de geluksplant hoogstwaarschijnlijk te licht, en kun je deze beter naar een wat donkerdere plek verplaatsen. Zorg er verder voor dat de potgrond altijd licht vochtig is, door regelmatig kleine beetjes water te geven. Hiermee voorkom je dat er een laagje water in de pot komt te staan, wat kan leiden tot wortelrot. Tenslotte raden we aan om de plant regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Zo blijft de plant het mooist, en is er minder kans op ongedierte.

Extra informatie

Hoogte

± 55 cm

Kleur
Potmaat

19 cm