Epipremnum Pinnatum Cebu Blue

De Epipremnum Pinnatum Cebu Blue is een bijzondere klimmende kamerplant. Deze plant heeft glanzende zilver/blauwe bladeren en kom je niet vaak tegen in dit formaat!

Potmaat: 17 cmHoogte: 60 cmStandplaats: Normaal daglicht

69,95

Uitverkocht

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.8

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Epipremnum Pinnatum Cebu Blue heeft prachtige zilveren bladeren met een blauwe gloed. Deze plant is verre familie van de Monstera en maakt in zijn volwassen bladeren zijn eerste ‘fenestraties’ (=gaten) aan! Vaak zie je de Cebu Blue in kleinere formaten zonder de gaten in het blad, waardoor deze variant extra bijzonder is!

De Epipremnum groeit in het wild tegen andere bomen op en gebruikt daarvoor zijn luchtwortels. Hij gebruikt de bomen alleen om dichter bij het licht te komen en onttrekt geen voedingsstoffen uit de boom. De Cebu Blue komt oorspronkelijk uit de Filipijnen van het eiland Cebu, waar hij gedeeltelijk zijn naam aan te danken heeft!

 

Let op! – Het sap dat uit de stengels of bladeren van de de Epipremnum pinnatum variegata komt kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname is de plant licht giftig, dus pas op met huisdieren en kleine kinderen.

Lichtbehoefte – Door de plant op een plek met veel indirect licht te zetten zul je zien dat de bladeren nóg groter zullen worden en meer gaten gaan vormen. Op een plek met meer schaduw zullen de bladeren minder gaten krijgen, omdat de plant dan meer blad nodig heeft om licht op te vangen.

Water geven – Zorg ervoor dat de potgrond in de zomer licht vochtig blijft. In de winter mag deze best wat opdrogen tussen gietbeurten in.

 

Lees alles over Epipremnum verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

60 cm

Standplaats

Normaal daglicht