Extra grote kamerplanten

Heb je wat ruimte over? Met een extra grote kamerplant tover je jouw woonkamer, slaapkamer of kantoor in één keer om. Deze blikvangers zijn 150 cm tot wel 230 cm hoog. Geef jouw interieur een groene boost met een van onze extra grote kamerplanten!

Extra grote kamerplant kopen

Grote kamerplanten kunnen een grote verandering maken in jouw woonkamer, slaapkamer of op kantoor. Met een grote plant verander je in één keer de hele uitstraling van je kamer. Je geeft de ruimte direct een rustgevende, groene uitstraling. Veel grote planten hebben luchtzuiverende kwaliteiten, waardoor ze schadelijke stoffen uit de lucht zuiveren. Daarnaast vermindert de aanwezigheid van planten je stress en verbetert het je stemming. Met het kopen van extra grote kamerplanten investeer je niet alleen in je interieur, maar ook in jezelf!

Grote bloempot

Maak je grote kamerplant compleet met een grote bloempot! Kies de perfecte pot die bij jou én je interieur past en laat deze gelijk samen met je plant thuisbezorgen!

Let hierop voordat je een grote plant koopt!

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten voordat je een grote plant koopt.

De hoogte van het plafond. Een standaard plafond is gemiddeld 240 tot 260 cm hoog. We raden aan om een plant te kiezen die minimaal 50 cm lager is dan je plafond. Zo krijgt hij voldoende ruimte om te groeien. Daarnaast zal de pot ervoor zorgen dat de plant iets hoger uitvalt.

De hoogte van het raam. Je plant moet natuurlijk wel voldoende licht kunnen ontvangen. Het bovenste en onderste gedeelte van de plant dus ook. Let er dus op dat je raam minimaal 25 cm hoger is dan de plant. Als de bovenste bladeren van je plant geen zonlicht krijgen, zullen de bladeren bruin worden. Dat wil je natuurlijk altijd voorkomen.

Ben je erachter gekomen dat de planten net niet gaan passen? Neem dan een kijkje bij onze iets minder grote kamerplanten.

Makkelijke grote kamerplant

Wist je dat grote planten makkelijker zijn om te verzorgen dan kleine planten? Water geven is namelijk makkelijker wanneer een plant een grote kluit heeft. Je kunt dan een grotere hoeveelheid in één keer geven en de kluit droogt minder snel uit. Bovendien zijn grotere planten ouder en sterker dan kleinere varianten, waardoor ze beter tegen een stootje kunnen.