Potmaat: 27 cmHoogte: ± 140 cmDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: GemiddeldStandplaats: Normaal daglicht

Strelitzia Plant (Nicolai) Paradijsvogelplant

Strelitzia plant

Strelitzia Plant (Nicolai) Paradijsvogelplant

 79,95

De Strelitzia plant (Nicolai), ook wel bekend als de Paradijsvogelplant, is een opvallende verschijning binnen de wereld van kamerplanten en behoort tot de meest populaire interieurplanten.

Lees verder...

 79,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Strelitzia plant (Nicolai), ook wel bekend als de Paradijsvogelplant, is een opvallende verschijning binnen de wereld van kamerplanten. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en heeft zijn bijnaam te danken aan de unieke vorm van zijn bloemen, die lijken op exotische paradijsvogels. Bloei komt niet vaak voor in de woonkamer maar de sierwaarde zit hem in de grote bladeren.

Deze plant is een grote groene kamerplant en voegt een vleugje tropische sfeer toe aan je interieur. De Paradijsvogelplant is robuust en en behoort tot de meest populaire interieurplanten van dit moment. Deze plant past perfect in de woonkamer, slaapkamer of zelfs op kantoor. De Paradijsvogelplant heeft niet veel aandacht nodig en gedijt goed met weinig zorg. Water geven is nodig wanneer de grond droog aanvoelt, meestal eens in de twee weken. Verpotten is zelden nodig, omdat hij graag wat knus in zijn pot blijft. Zo nu en dan wat Plantenvoeding in het voorjaar en tijdens de zomer zal hem gelukkig en gezond houden.Voor huisdierliefhebbers is de Paradijsvogelplant een veilige keuze, omdat hij niet giftig is voor katten of honden.

De symbolische betekenis van de Paradijsvogelplant is even indrukwekkend als zijn uiterlijk. Deze plant staat symbool voor vrijheid, voorspoed en het najagen van dromen. Het is een mooie herinnering om te blijven streven naar wat je echt wilt in het leven.

Een belangrijk aandachtspunt: zorg ervoor dat je hem niet te veel water geeft, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Houd de grond licht vochtig, niet drassig. Wat betreft lichtbehoefte, de Paradijsvogelplant houdt van helder, indirect zonlicht. Plaats hem in de buurt van een raam zonder direct zonlicht om hem gelukkig te houden.

Het stekken van de Paradijsvogelplant kan wat lastig zijn, maar het is zeker mogelijk. Het beste moment om dit te doen is in het voorjaar, wanneer de plant actief groeit. Snijd een gezonde scheut af en plant deze in een nieuwe pot met verse potgrond. Het vergt wat geduld, maar met de juiste zorg zal je nieuwe plant groeien en bloeien.

Hoe wordt mijn Strelitzia plant verzonden?

Deze grote kamerplant wordt in een kweekpot geleverd. Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving. De pot zal tenminste twee stekken bevatten. Deze plant heeft van nature scheuren in de bladeren.

Extra informatie

Potmaat

27 cm

Hoogte

± 140 cm

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld

Standplaats

Normaal daglicht