Potmaat: 21 cmHoogte: ± 80 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonWaterbehoefte: Veel

Musa Dwarf Cavendish Bananenplant

Musa Tropicana

Musa Dwarf Cavendish Bananenplant

 22,95

De Musa dwarf cavendish, ook wel bekend als de bananenplant of dwergbanaan, is een prachtige groene kamerplant. De grote, groene bladeren met donkere vlekken zorgen…

Lees verder...

 22,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Musa dwarf cavendish, ook wel bekend als de bananenplant of dwergbanaan, is een prachtige groene kamerplant. De grote, groene bladeren met donkere vlekken zorgen voor een echt jungle gevoel!  Musa’s komen vooral voor Zuid-Oost Azië en hebben zich vanuit daar verspreid naar andere gebieden, om de geliefde banaan in grotere getalen te kweken! Hoewel die bananenplanten wel 10 meter kunnen worden, wordt deze kamerplant maximaal 2 meter lang. De kans dat je plant binnen vruchten krijgt is ook klein, maar niet onmogelijk!

In de zomer kan je de bananenplant eventueel ook buiten in de schaduw zetten. Verder kan hij flink wat stekjes aanmaken, dus zorg er daarom voor dat hij een ruime pot staat zodat ze goed kunnen groeien. Als ze ongeveer 10 centimeter zijn kun je ze in aparte potjes zetten!

Let op! – In de zomer verbruikt de Musa enorm veel water, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent!
Lichtbehoefte – De Musa komt uit een tropische omgeving en kan daardoor een paar uur direct zonlicht wel waarderen!
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de kamerplant nooit uitdroogt. Tijdens hete dagen in de zomer heeft deze plant soms wel één keer in de 2 dagen water nodig. In de winter is dit maar één keer per week.

 

Lees alles over Musa verzorging.

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 80 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Waterbehoefte

Veel