Potmaat: 17 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Normaal daglicht

Sparmannia Africana Kamerlinde

Sparmania Africana

Sparmannia Africana Kamerlinde

 15,95

De kamerlinde, of Sparmannia Africana, is een bijzondere kamerplant die snel kan groeien. Deze interieurplant lijkt net op een soort boom, en creëert daardoor een… Lees verder

Lees verder...

 15,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De kamerlinde, of Sparmannia Africana, is een bijzondere kamerplant die snel kan groeien. Deze plant lijkt net op een soort boom, en creëert daardoor een buitengevoel in de woonkamer! Met zijn frisgroene, gekartelde bladeren lijkt de kamerlinde (Sparmannia Africana) eerder op een boom dan een kamerplant. Extra bijzonder: de bladeren voelen zacht aan doordat er minuscule haartjes op groeien. De kamerlinde komt van oorsprong uit Afrika, waar hij wel 8 meter hoog kan worden. In de woonkamer is dit eerder zo’n 2 meter. Verzorg je hem goed, dan kan hij deze hoogte snel bereiken. Wel is het goed om te weten dat de Sparmannia Africana geen makkelijke kamerplant is om te verzorgen.

Vanaf september t/m april kan de kamerlinde bloeien. Dit zijn witte bloemen met een bruine kern. Is de bloei voorbij? Dan raden we aan om de plant wat terug te snoeien en verpotten. Dit valt meestal in mei. Je kunt de Sparmannia Africana het beste elk jaar verpotten.

Let op! – Om goed te kunnen groeien heeft de kamerlinde extra plantenvoeding nodig, met name tijdens de bloeiperiode (september t/m april). Geef 1 tot 2 keer per maand plantenvoeding (afhankelijk van de grootte) en neem voor de juiste verhouding een kijkje op de verpakking. Ook belangrijk: de Sparmannia Africana kan slecht tegen een lage luchtvochtigheid. Zet daarom een schaal met water naast de plant.
Lichtbehoefte – Zet de Sparmannia Africana op een lichte plek met indirect zonlicht. Zet de plant in een vrij koele ruimte, uit de buurt van de verwarming. Alleen tijdens de winter mag de kamerlinde in direct zonlicht staan.
Water geven – Geef de kamerlinde van september t/m april regelmatig water om de potgrond licht vochtig te houden. Van mei tot augustus heeft de plant wat minder water nodig, en mag de aarde enigszins opdrogen voor je weer water geeft

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Normaal daglicht