Potmaat: 12 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Normaal daglichtWaterbehoefte: Gemiddeld

Peperomia Argyreia Watermeloenplantje

Peperomia Argyreia

Peperomia Argyreia Watermeloenplantje

 10,95

De Peperomia argyreia (Peperomia watermelon) is een vrolijke kamerplant om te zien. Zijn watermeloen-achtige blaadjes en roze stengels…

Lees verder...

 10,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Peperomia argyreia (Peperomia watermelon) is een vrolijke kamerplant om te zien. Zijn watermeloen-achtige blaadjes en roze stengels springen direct in het oog. De Peperomia argyreia heeft een bijzondere bladtekening, waardoor hij ook wel Peperomia watermelon of watermeloenplant wordt genoemd. Zijn blaadjes lijken namelijk net op minuscule watermeloenen. De stelen maken het watermeloen-achtige plaatje compleet: deze zijn namelijk rood-roze.

Deze plant komt van oorsprong uit Peru en heeft vetplantachtige eigenschappen. Hij kan aardig wat water opslaan in zijn dikke blaadjes, wat hem makkelijk maakt om te verzorgen. De watermeloenplant heeft wel meer water nodig dan de gemiddelde vetplant of cactus, dus laat hem niet al te lang wachten.

Let op! -  Begint het bladpatroon te vervagen? Dan staat de plant op een te donkere plek. Zet hem in dat geval wat dichter bij het raam.
Lichtbehoefte -  Zet de Peperomia argyreia op een zeer lichte plaats, uit direct zonlicht.
Water geven –  In de lente en zomer groeit de Peperomia watermelon het snelst, waardoor hij in deze maanden extra water nodig heeft. Laat de bovenste laag van de potgrond kort opdrogen voor je weer water geeft. Tijdens de winter heeft deze kamerplant nauwelijks water nodig. Laat de aarde dan verder uitdrogen voor je weer water geeft.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Normaal daglicht

Waterbehoefte

Gemiddeld