Potmaat: 15 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Epipremnum Pinnatum Aureum Scindapsus

Epipremnum Pinnatum Aureum

Epipremnum Pinnatum Aureum Scindapsus

 15,95

Epipremnum pinnatum aureum, ook wel bekend als drakenklimop, is een groene kamerplant. Je kunt deze geel-groen gekleurde plant inzetten als hangplant…

Lees verder...

 15,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Epipremnum pinnatum aureum, ook wel bekend als drakenklimop, is een groene kamerplant. Je kunt deze geel-groen gekleurde plant inzetten als hangplant of als klimplant. Het is maar net wat je het mooist vindt in jouw interieur! De drakenklimop komt van oorsprong uit Zuidoost-Azië. Hier klimt de Epipremnum langs bomen omhoog, met bladeren die bijna 1 meter groot kunnen worden! Binnenshuis houdt deze klimplant zich gelukkig een beetje in. De bladeren zullen hier eerder zo’n 10 cm groot worden. Klein, maar absoluut fijn. Want deze blaadjes zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook onwijs goed in het zuiveren van de lucht.

De Epipremnum pinnatum aureum produceert extra zuurstof en filtert chemische stofjes zoals formaldehyde en benzeen (wat in ieder huishouden of kantoor voorkomt) uit de lucht. Met de vele huidmondjes op het blad absorbeert de kamerplant deze schadelijke stoffen, welke vervolgens worden omgezet tot voeding voor de kamerplant zelf.

Let op! – Zet de Epipremnum Pinnatum Aureum niet op een koude en/of tochtige plek in huis.
Lichtbehoefte – Zet de Epipremnum op een lichte plaats, uit direct zonlicht. Als je de kamerplant op een zeer lichte plek zet, zal het blad steeds lichter kleuren. Op wat donkerdere plekken wordt het blad ook wat donkerder en groener. Vervaagt de bladtekening en wordt het blad helemaal groen? Dan kun je de plant beter naar een wat lichtere plek verplaatsen.
Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de kamerplant regelmatig kleine beetjes water te geven. En hoewel de Epipremnum pinnatum aureum goed tegen droge lucht kan, houd je de plant het mooist door hem regelmatig te sproeien met een plantenspuit.

 

Lees alles over Epipremnum verzorging.

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld