Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Monstera Adansonii Monkey Mask

Monstera Adansonii

Monstera Adansonii Monkey Mask

 11,95

De Monstera adansonii wordt ook wel monkey mask genoemd. Deze bijnaam heeft de kamerplant te danken aan zijn bijzondere…

Lees verder...

 11,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Monstera adansonii wordt ook wel monkey mask genoemd. Deze bijnaam heeft de kamerplant te danken aan zijn bijzondere bladeren, die vol gaten zitten. Ideaal als masker voor een passerende aap, mocht die toevallig op zoek zijn :-). Naarmate deze kamerplant groeit, zullen er steeds meer gaatjes in de bladeren ontstaan. Een andere bijnaam van deze plant is de rimpelgatenplant. In plaats van inkepingen in het blad, zoals bij de Monstera Deliciosa, heeft de Adansonii echt gaten in het wat rimpelige blad.

De Monstera adansonii komt van oorsprong uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De Monstera is een hemi-epifyt: een plant die zowel op de grond als op andere planten/bomen/rotsen kan groeien. In dat laatste geval klimt de plant met luchtwortels (bruine slierten die uit de stengels groeien) omhoog.

Let op! – Het kan voorkomen dat je ineens een druppel aan het blad van jouw Monstera ziet hangen. Dit heet guttatie en komt doordat de plant water verdampt via het blad. Zorg ervoor dat de plant niet op een kwetsbare vloer of meubel staat, waar de druppels vlekken achter kunnen laten. De Monstera is giftig voor huisdieren en kleine kinderen.
Lichtbehoefte – De Monstera staat het liefst in de halfschaduw of op een lichte plek met indirect zonlicht. Zet de Monstera nooit in direct zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de Monstera regelmatig een kleine hoeveelheid water te geven. Tijdens de herfst en winter mag de potgrond wat opdrogen tussen gietbeurten door.

 

Lees alles over Monstera verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld