Hoogte: ± 105 cmPotmaat: 27 cmKleur: WitStandplaats: Halfschaduw

Ficus Elastica Tineke Rubberboom

Ficus Tineke

Ficus Elastica Tineke Rubberboom

 59,95

Met zijn bijzonder gekleurde blad is deze rubberplant een opvallende verschijning. De Ficus Elastica Tineke is een bijzondere toevoeging aan het interieur.

Lees verder...

 59,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Deze prachtige rubberplant, ook bekend als de Ficus Elastica Tineke, is een zeer geliefde plant vanwege zijn weelderige, glanzende bladeren. De kamerplant wordt ook wel rubberplant genoemd, doordat vroeger het sap van de plant gebruikt werd om rubber te produceren.

Oorspronkelijk komt de plant uit de tropische regio’s van Azië, Indië en Maleisië, maar inmiddels heeft hij zich over de hele wereld, in vele huiskamers, verspreid. Dit is te danken aan de opvallende bladeren van de plant. Deze zijn groen, met geelwitte vlekken langs de randen. Een ware blikvanger en een aanvulling op elke plantencollectie! Zet de plant op een lichte plaats waar geen tocht is. Pas op met water geven dat er geen overtollig water in de pot staat.

Belangrijk om te vermelden is dat de plant wordt geleverd exclusief sierpot.

Let op! Het sap in de plant kan bij aanraking irratie veroorzaken bij huisdieren of kinderen.
Lichtbehoefte: Zet de rubberplant op een plek met indirect zonlicht. In de volle zon verbrandranden de bladeren en dat is zonde.
Water geven: Zorg ervoor dat de Ficus Elastica Tineke genoeg water krijgt, maar overdrijf het ook niet. De potgrond mag lichtvochtig blijven, maar niet door en door nat.

Meer weten? Lees hier alles over Ficus verzorging.

Extra informatie

Hoogte

± 105 cm

Potmaat

27 cm

Kleur

Wit

Standplaats

Halfschaduw