Grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn echte sfeermakers in de woonkamer! Zet bijvoorbeeld een grote plant in een kale hoek in de woonkamer, en de hele ruimte ziet er meteen gezelliger uit. De planten op deze pagina zijn minimaal 65 cm en maximaal 110 cm hoog.

Grote kamerplanten kopen

Koop jouw grote kamerplanten bij Plantje.nl! Van volle planten met grote bladeren tot hoge kamerplanten; voor elk interieur zit er wel een perfecte optie tussen. Ook wanneer je een woonkamer met weinig licht hebt. Zet bijvoorbeeld een grote plant in een kale hoek in de woonkamer, en de hele ruimte ziet er meteen gezelliger uit. Op deze pagina vind je ook diverse grote kamerplanten die je gerust op een plek met schaduw kunt zetten.

Grote plant in pot

Zodra je jouw grote kamerplant hebt gekocht, wordt deze zorgvuldig bij jou thuisbezorgd. Combineer je de grote binnenplant direct met een bijpassende bloempot? Dan kun je de set direct een mooi plekje in huis geven. Als je nog een pot in huis hebt, controleer dan altijd goed de potmaat. Op Plantje.nl staat bij elke grote plant de diameter van de pot aangegeven. Zorg ervoor dat de pot altijd een maatje groter is dan de potmaat van de plant.

Tip: bij elke plant vind je een selectie potten die hier perfect bij passen. Kies de pot die het beste bij jouw interieur past!

Grote plant verzorgen

Wist je dat grote planten makkelijker zijn om te verzorgen dan kleine planten? Water geven is namelijk makkelijker wanneer een plant een grote kluit heeft. Je kunt dan een grotere hoeveelheid in één keer geven, en de kluit droogt minder snel uit. Bovendien zijn grotere planten ouder en sterker dan kleinere varianten, waardoor ze beter tegen een stootje kunnen.

Hoeveel water grote planten precies nodig hebben, verschilt per soort. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid licht die ze nodig hebben. Klik op een product om hier meer te lezen over de verzorging van deze plant.

Makkelijke grote planten

Enkele voorbeelden van makkelijke planten zijn de volgende grote planten op stam: Pachira aquatica (geldboom) en Schefflera (vingersboom). Deze grote binnenplanten zijn makkelijk te verzorgen, sfeervol en hebben een bijzondere look dankzij hun gevlochten stammen. Bovendien zijn ze heel dankbaar. Als je ze goed verzorgt, kunnen deze planten op stam heel snel groeien.

Grote plant in de woonkamer

Bij het uitkiezen van een grote plant voor in de woonkamer zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Naast het kiezen van een plant die je mooi vindt, is het belangrijk dat deze voldoende licht kan ontvangen.

Weinig licht

Heb je een donkere woonkamer? Dan kun je het beste voor een grote schaduwplant kiezen. Deze planten komen van oorsprong uit gebieden waar ze weinig zonlicht ontvangen. In de woonkamer staan ze dan ook liever op een plek met schaduw. Een goed voorbeeld van een grote kamerplant voor in de schaduw is de Calathea. Deze kamerplant vind je zowel in klein als groot formaat op Plantje.nl. De Calathea staat bekend om haar grote, opvallende bladeren.

Let op: hoewel schaduwplanten goed tegen schaduw kunnen, is het belangrijk dat ze wel wat zonlicht ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een paar uur ochtend- of avondzon. In de winter is de lichtintensiteit een stuk lager. Veel schaduwplanten staan dan liever wat dichter bij het raam, op een plek met indirect zonlicht.

Grote hangplant

Op zoek naar een grote hangplant? Neem een kijkje op deze pagina! Wie weet zit jouw match er wel tussen. Geen (geschikte) grote hangplant gevonden? Ga dan naar onze hangplanten-categorie. Hier vind je alle hangplanten op Plantje.nl. Ze zijn wellicht iets minder groot dan de hangplanten op deze pagina, maar met goede verzorging kunnen ze dat zeker worden!