Grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn echte sfeermakers in huis! Zet bijvoorbeeld een grote plant in een kale hoek van je woonkamer en de hele ruimte ziet er meteen gezelliger uit. De planten op deze pagina zijn minimaal 65 cm en maximaal 110 cm hoog en zullen je woonkamer enorm opfleuren. Haal de natuur in huis!

Grote kamerplanten kopen

Koop jouw grote kamerplanten bij Plantje.nl! Van volle planten met grote bladeren tot hoge kamerplanten: voor elk interieur zit er wel een perfecte optie tussen. Zet een grote plant in een hoekje van de woonkamer en zie gelijk wat een verschil het maakt!

Grote plant in pot

Bij het kopen van een grote kamerplant is het handig om gelijk een bloempot mee te bestellen. Zo’n grote pot heb je meestal niet in je huis slingeren. Wanneer je deze gelijk mee besteld, kan je de set gelijk in je huis zetten. Mocht je toch een grote pot thuis hebben, controleer dan voor de zekerheid de potmaat. Zorg ervoor dat de pot altijd een maatje groter is dan de plant.
Tip: bij elke plant vind je een selectie potten die hier perfect bij passen. Kies de pot die het beste bij jouw interieur past!

Grote plant verzorgen

Wist je dat grote planten makkelijker zijn om te verzorgen dan kleine planten? Water geven is namelijk makkelijker wanneer een plant een grote kluit heeft. Je kunt dan een grotere hoeveelheid in één keer geven en de kluit droogt minder snel uit. Bovendien zijn grotere planten ouder en sterker dan kleinere varianten, waardoor ze beter tegen een stootje kunnen.

Hoeveel water grote planten precies nodig hebben, verschilt per soort. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid licht die ze nodig hebben. Klik op een product om hier meer te lezen over de verzorging van deze plant.

Makkelijke grote planten

Enkele voorbeelden van makkelijke planten zijn de volgende grote planten op stam: Pachira aquatica (geldboom) en Schefflera (vingersboom). Deze grote binnenplanten zijn makkelijk te verzorgen, sfeervol en hebben een bijzondere look dankzij hun gevlochten stammen. Bovendien zijn ze heel dankbaar. Als je ze goed verzorgt, kunnen deze planten op stam heel snel groeien.