-18%
Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglicht

Helleborus Kerstroos

Helleborus

Helleborus Kerstroos

 8,95

De Helleborus niger, oftewel kerstroos, is een prachtige winterbloeier. Vanaf november produceert de tuinplant helderwitte bloemen.

Lees verder...

 8,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Helleborus niger, oftewel kerstroos, is een prachtige winterbloeier. Vanaf november produceert de tuinplant helderwitte bloemen. Binnen zijn soort is deze Helleborus een vroegbloeier; andere soorten bloeien pas vanaf januari. De kerstroos is dus perfect op tijd voor de feestdagen! Met goede verzorging kan deze tuinplant tot en met februari bloeien.

Plant de Helleborus buitenshuis in goed doorlatende aarde of in een brede pot. De kerstroos kan eventueel ook als kamerplant worden gehouden, zolang deze in een koele kamer staat. Houd er wel rekening mee dat de plant langer en beter bloeit wanneer deze buitenshuis staat.

 

Let op! – De Helleborus is een giftige tuinplant, zowel bij inname als aanraking. Houd de kerstroos daarom uit de buurt van kleine kinderen en huisdieren. Wanneer je de plant aanraakt, is het verstandig om handschoenen te dragen. Geen handschoenen in huis? Was dan goed je handen nadat je de plant hebt aangeraakt.
Lichtbehoefte – Plant de Helleborus op een lichte tot mild zonnige plek.
Water geven – Zorg ervoor dat de tuinplant niet uitdroogt door regelmatig water te geven. Tijdens vorst hoef je de kerstroos geen water te geven. Hangen de bladeren slap? Dan raden we aan om z.s.m. water te geven.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht