Potmaat: 10,5 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Hoya Curtisii Wasbloem

Hoya Curtisii

Hoya Curtisii Wasbloem

 19,95

De Hoya Curtisii is een bijzondere hangende kamerplant. De kleine bladeren zijn groen met zilver gevlekt wat deze plant een speels uiterlijk geeft! Daarnaast geeft de plant trossen met oranje bloemetjes, die ontzettend lekker ruiken. Om deze reden wordt de plant ook wel wasbloem genoemd!

Lees verder...

 19,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Hoya Curtisii is een populaire hangplant, die je niet vaak voorbij ziet komen. Deze bijzondere plant heeft groene bladeren met zilveren vlekken.

De Hoya Curtisii komt oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië. Daar hecht hij zich met zijn korte hechtwortels vast aan rotsen en bomen, om wat hogerop te komen! De Hoya Curtisii kun je net als veel andere Hoya’s ook als hangplant houden. Hoya’s staan vooral bekend om hun prachtige stervormige bloemetjes, die ontzettend lekker ruiken. Wanneer je de plant op een zonnige plek hangt, krijgt hij zon stress en krijgen de planten een rode gloed.

 

Let op! – Zet deze hangplant niet in de buurt van de verwarming. De luchtvochtigheid is hier namelijk te laag.

Lichtbehoefte – Deze plant heeft graag een plek met veel indirect licht tot een aantal uur direct licht.. Op een plekje met wat meer schaduw zul je merken dat de zilveren variegatie minder duidelijk wordt en de plant minder snel groeit. Het is wel belangrijk de plant langzaam te laten wennen aan fel zonlicht, om permanente schade te voorkomen.

Water geven – De aarde mag tussen gietbeurten in een klein beetje opdrogen, maar niet teveel. Een licht vochtige bodem met goede drainage is het beste voor de plant.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

10,5 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld