Potmaat: 12 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: Normaal daglicht

Hoya Linearis Wasbloem

Hoya Linearis

Hoya Linearis Wasbloem

 19,95

De Hoya Linearis is een klimplant die je ook kan laten hangen, erg veelzijdig! Deze soort is best zeldzaam, hij is namelijk maar…

Lees verder...

 19,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Hoya Linearis is een klimplant die je ook kan laten hangen, erg veelzijdig! Deze soort is best zeldzaam, hij is namelijk maar beperkt verkrijgbaar. De Hoya Linearis is een bijzondere plant met naald-achtige bladeren. De bladeren zijn dun en langwerpig, met een lichtgroene kleur. Hoya’s worden ook wel wasbloemen genoemd, vanwege de wasachtige glans van de bloemen. Dit zijn witte, stervormige bloemetjes die in trosjes naar beneden hangen.

Wist je dat de Hoya van nature een klimmer is? De Hoya is een epifyt, net als bijvoorbeeld de Philodendron. Met de wortels groeien ze tegen bomen aan, in plaats van dat ze naar beneden hangen. In huis kun je de Hoya prima als hangplant houden.

Let op! – Hoya’s zijn giftig bij inname. Zet je plant daarom uit het bereik van kinderen of huisdieren.
Lichtbehoefte – Zet de Hoya op een plek met veel indirect licht. Bij teveel licht zullen de bladeren verbranden, maar bij te weinig licht worden de bladeren snel geel. Een raam voor het oosten of een aantal meter van het westen is een perfecte plek.
Water geven – Houdt de Hoya Linearis lichtvochtig. Voel met je vingers of de eerste twee centimeter van de potgrond droog is, voor je weer water geeft. Bij twijfel kun je beter te weinig dan teveel water geven. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Normaal daglicht