BESTSELLER
Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Hoya Polyneura Fish Tail Hoya

Hoya Polyneura Fish Tail Hoya

 21,95

De Hoya Polyneura ‘Fish Tail’ is een bijzondere kamerplant met opvallende bladeren. Door de vorm en het bladpatroon lijkt het blad ontzettend op de staart van een vis – vandaar ook zijn bijnaam!

Lees verder...

 21,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Hoya Polyneura, ook wel Fish Tail Hoya genoemd, is een bijzondere kamerplant. Deze plant heeft zijn bijnaam te danken aan de bladeren, die onwijs op vissenstaarten lijken. Dit is niet het enige bijzondere aan deze plant. De bladeren hebben prachtige donkergroene nerven, met af een toe een paar vlekken variëgatie. Ook het bladpatroon en de manier waarop de bladeren groeien valt erg op. En doordat de bladeren vrij groot zijn, is de Hoya Polyneura een volle plant om te zien.

Deze Hoya komt uit Zuidoost-Azië en Australië. Hier slingert hij hoog in de bomen van deze tropische gebieden. Met zijn wortels grijpt hij af en toe een stukje boom vast, waardoor hij ook gedeeltes klimt. Doordat de plant van nature in tropische gebieden groeit, is hij ook geschikt voor in een terrarium. In een klein terrarium kun je bijvoorbeeld een stekje van deze plant plaatsen.

Hoewel deze opvallende plant al een tijd geleden naar Nederland is gebracht, kom je hem hier nog niet veel tegen. Het is een echte aanwinst voor de woonkamer. Niet alleen vanwege zijn bijzondere bladeren, maar ook omdat de Hoya prachtig bloeit. Hij produceert prachtige, donkerroze met witte bloemetjes die ontzettend lekker ruiken. Vandaar dat de bloemen van deze kamerplant ook regelmatig ‘wasbloemen’ worden genoemd!

 

Let op! – Om goed te kunnen groeien heeft de Hoya Polyneura een hoge luchtvochtigheid én regelmatig een scheutje voeding nodig. Zorg er ook voor dat je deze plant alleen in de lente of zomer verpot, omdat hij nogal gevoelig is voor veranderingen.

Lichtbehoefte – Zet deze plant op een plek met veel indirect licht. Bij te weinig licht zal de plant niet groeien, of lange ranken zonder bladeren aanmaken. Een paar uurtjes direct zonlicht kan geen kwaad, zolang de plant langzaam aan het licht went.

Water geven – Deze Hoya heeft redelijke dunne bladeren en daarom mag de grondmix niet helemaal uitdrogen. Door de pot op te tillen kun je aan de hand van het gewicht inschatten hoe vochtig de grond nog is. Aan de hand van deze inschatting kun je de plant water geven. Deze plant mag best een flinke scheut als je hem water geeft, maar wacht dus wel tot de grond een beetje is opgedroogd.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht