Potmaat: 12 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Normaal daglicht

Hoya Sigillatis Rode wasbloem

Hoya Sigillatis

Hoya Sigillatis Rode wasbloem

 19,95

De Hoya Sigitalis is een zeldzame kamerplant die je zowel als hang of klimplant kan houden. Hoya’s zijn ontzettend populair geworden de afgelopen tijd, vanwege…

Lees verder...

 19,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Hoya Sigitalis is een zeldzame kamerplant die je zowel als hang of klimplant kan houden. Hoya’s zijn ontzettend populair geworden de afgelopen tijd, vanwege de prachtige bloemen en vorm van de bladeren. De Hoya Sigillatis is een bijzondere kamerplant. De Hoya heeft lange ranken met aan beide kanten smalle bladeren. De bladeren hebben kleuren van felgroen tot donkerpaars. Wanneer je de plant op een zonnige plek hangt, krijgt hij zonstress en worden de bladeren rood. Daarnaast hebben alle bladeren een gespikkeld zilveren patroon, vergelijkbaar met de Hoya Curtisii.

De Hoya Sigillatis komt oorspronkelijk uit Borneo. Hoya’s zijn in hun natuurlijke omgeving epifyten, wat betekend dat ze op andere planten/bomen groeien zonder voedingstoffen te onttrekken. De Hoya Sigillatis wordt ook wel rode wasbloem genoemd, terwijl de plant oranje of roze bloemen maakt. Deze plant kan zowel als hangplant of klimplant in het interieur worden neergezet.

Let op! – Mocht je de Hoya willen stekken, zorg er dan voor dat het sap van de plant niet op je huid komt. Dit kan licht irriterend zijn.
Lichtbehoefte – Deze Hoya krijgt prachtige rode bladeren krijgt bij teveel zonlicht. Het is wel belangrijk de plant langzaam te laten wennen aan fel zonlicht, om permanente schade te voorkomen. Zet de plant op een plek met veel indirect licht tot een aantal uur direct licht.
Water geven – Laat de grond tussen gietbeurten in iets opdrogen.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Normaal daglicht