Hoogte: ± 35 cmKleur: Potmaat: 17 cm

Kaapse Jasmijn (Witte Gardenia Jasminoides) P 17 cm

Kaapse Jasmijn

Kaapse Jasmijn (Witte Gardenia Jasminoides) P 17 cm

 14,50

De Kaapse Jasmijn, beter bekend als de Gardenia, is een bloeiende kamerplant. Geliefd vanwege de glanzende bladeren en heerlijk zacht geurende roomwitte bloemen.

Lees verder...

 14,50

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Kaapse Jasmijn, beter bekend als de Gardenia, is een bloeiende kamerplant. Geliefd vanwege de glanzende bladeren en heerlijk zacht geurende roomwitte bloemen. Door de zware kwaliteit is deze plant een geweldige verschijning en kan deze wel 80 bloemen geven bij goede verzorging. De plant is vernoemd naar een Amerikaanse Botanist Alexander Garden die de plant ontdekte in de 18e eeuw. Sinds die tijd is het in veel landen uitgegroeid tot een statussymbool.

Oorspronkelijk komt deze bloeiende kamerplant uit Zuidoost-Azie. Belangrijk om de plant goed te houden is een licht, warme en vochtige plaats uit te zoeken. Belangrijk is dat de plant niet in direct zonlicht staat. Geef bij voorkeur kalkvrij water. In veel gevallen krijgt de plant gele bladeren als er teveel kalk in het water zit. In de zomerse maanden is het belangrijk om de plant in de gaten te houden en voldoende water te geven. Daarna de watergift verminderen en de plant op een koudere plek zetten. Om de bloei te optimaliseren is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Extra informatie

Hoogte

± 35 cm

Kleur
Potmaat

17 cm