-10%
BUNDELVOORDEEL
Potmaat: 10,5 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Normaal daglicht

Kerststerren Duo Poinsettia's

Poinsettia

Kerststerren Duo Poinsettia's

 13,50

Dit Kerststerren Duo, ook wel Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) genoemd, is de ultieme kerstplant. Het contrast van de knalrode stervormige schutbladeren en de donkergroene bladeren maakt de plant populair.

Lees verder...

 13,50

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Dit Kerststerren Duo (Euphorbia pulcherrima) zijn de ultieme kerstplanten. Bij aankoop van dit product ontvang je twee mooie Poinsettia’s. Met hun knalrode schutbladeren en donkergroene bladeren brengt het de kerstster direct in huis. De kerstster komt van oorsprong uit Mexico. Hier groeit de plant als een struik, die wel 4 meter hoog kan worden. Deze gekweekte kerstster heeft gelukkig een wat meer bescheiden formaat. Je kunt er altijd wel een plekje voor vinden, wat het ook een ideaal kerstcadeau maakt.

De verbinding tussen de kerstster en kerst komt voort uit een Mexicaanse legende. Het verhaal begint met een arm kind genaamd Pepita, dat op kerstnacht een cadeau aan Christus wilde geven. Ze had geen geld, dus plukte maar wat onkruid en maakte hier een boeket van. In de kerk begon dit boeket met rode en groene bloemen te bloeien, wat als een echt kerstwonder werd gezien. Vanaf dat moment werd de kerstster ‘Flores de Noche Buena,’ oftewel Bloem van Kerstavond genoemd.

De kerstster wordt vaak gezien als een makkelijk te verzorgen kamerplant, maar eigenlijk heeft deze best wat aandacht nodig. Lees de verzorgingsinstructies daarom goed door.

Let op!  Zet het Kerststerren Duo niet op een koude of tochtige plek, of in de buurt van de verwarming.
Lichtbehoefte – Zet de Poinsettia’s op een plek met veel licht, maar niet in direct zonlicht.
Water geven – Dompel de kluit met kwekerspot eens per week onder in lauw water. Laat deze goed uitdruppelen. Is bovenste 2 cm van de potgrond na een week nog niet uitgedroogd? Wacht dan nog iets langer voor je de kluit weer onderdompelt.

Lees alles over Kerstster verzorging.

Extra informatie

Potmaat

10,5 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Normaal daglicht