Potmaat: 6 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Normaal daglicht

Mini kerstster plantjes 10 stuks - kerststerren

mini kerststerren kopen

Mini kerstster plantjes 10 stuks - kerststerren

 29,95

Deze mini kerstster plantjes zijn al jaren een hit. De Poinsettia is de ultieme kerstplant. De mini’s zijn ook zeer geschikt als gift.

Lees verder...

 29,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De kerstster of Poinsettia is de ultieme kerstplant. Met zijn knalrode schutbladeren en donkergroene bladeren brengt de kerstster direct een kerstsfeer in huis. Deze set bestaat uit 10 mini kerstster plantjes. De kerstster komt van oorsprong uit Mexico. Hier groeit de plant als een struik, die wel 4 meter hoog kan worden. Deze mini Poinsettia’s houden zich gelukkig een beetje in! Je kunt er altijd wel een plekje voor vinden wat de plant perfect maakt als cadeau. Neem bijvoorbeeld een kleine kerstster mee wanneer je op bezoek gaat of leuk als gift.

De verbinding tussen de kerstster en kerst komt voort uit een Mexicaanse legende. Het verhaal begint met een arm kind genaamd Pepita, dat op kerstnacht een cadeau aan Christus wilde geven. Ze had geen geld, dus plukte maar wat onkruid en maakte hier een boeket van. In de kerk begon dit boeket met rode en groene bloemen te bloeien, wat als een echt kerstwonder werd gezien. Vanaf dat moment werd de kerstster ‘Flores de Noche Buena,’ oftewel Bloem van Kerstavond genoemd.

De kerstster wordt vaak gezien als een makkelijk te verzorgen kamerplant. Lees de verzorgingsinstructies daarom goed door en je hoeft je geen zorgen te maken.

Let op! – Zet de kerstster niet op een koude of tochtige plek, of in de buurt van de verwarming.
Lichtbehoefte – Zet de Poinsettia op een plek met veel licht, maar niet in direct zonlicht.
Water geven  -Dompel de kluit met kwekerspot eens per week onder in lauw water. Laat deze goed uitdruppelen. Is bovenste 2 cm van de potgrond na een week nog niet uitgedroogd? Wacht dan nog iets langer voor je de kluit weer onderdompelt.

Lees alles over kerstster verzorging.

Extra informatie

Potmaat

6 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Normaal daglicht