Potmaat: 9 cmHoogte: ± 10 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Marcgravia Sintenisii

Marcgravia Sintenisii

Marcgravia Sintenisii

 18,95

De Marcgravia Sintenisii is een bijzondere plant met een opvallende groeiwijze. Zijn smalle blaadjes groeien dicht op elkaar, en verkleuren naarmate ze ouder worden. Dankzij de smalle blaadjes is deze kamerplant perfect voor terraria.

Lees verder...

 18,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Marcgravia Sintenisii heeft groene blaadjes die dicht op elkaar groeien. De nieuwste blaadjes zijn rood, en veranderen daarna naar groen. Als geheel ziet dit er heel bijzonder uit, met bladeren die geleidelijk rood naar groen kleuren. Het is een echte toevoeging aan je plantencollectie!

Van origine komt de Marcgravia Sintenisii uit het oerwoud van Midden- en Zuid-Amerika. Het is een echte klimmer: met zijn hechtwortels bevestigt de kamerplant zich makkelijk vast aan hout of een mosstok. De Marcgravia groeit het best onder tropische omstandigheden, en wordt daarom vaak in een terrarium gehouden. Liever een hangplant dan een klimplant? Deze kamerplant is van alle markten thuis. Wanneer je hem geen ondersteuning biedt, transformeert hij tot een sierlijke hangplant.

Let op! – De Marcgravia is een plant die uit een tropische omgeving komt. Daarom heeft deze plant een hoge luchtvochtigheid nodig. Dit kun je creëren door de plant onder een stolp, in een terrarium of in de badkamer (met daglicht) te plaatsen.

Lichtbehoefte – Plaats deze kamerplant op een plek met veel indirect licht of in de halfschaduw. Van nature groeit de Marcgravia in de schaduw van andere planten, waardoor hij niet goed tegen veel direct licht kan.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Dit doe je door de plant regelmatig kleine beetjes water te geven.

Lees meer over kamerplanten verzorging

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 10 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht