Potmaat: 30 cmHoogte: ± 150 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Niet giftig

Musa Dwarf Cavendish Bananenplant

Musa

Musa Dwarf Cavendish Bananenplant

 104,95

De Musa dwarf cavendish, ook wel bekend als de bananenplant of dwergbanaan, is een prachtige groene kamerplant.

Lees verder...

 104,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-5 werkdagen

Beschrijving

Let op: voor dit product geldt een levertijd van 1-5 dagen. Er geldt een kleine toeslag voor verzending van extra grote planten naar België. 

De Musa dwarf cavendish, ook wel bekend als de bananenplant of dwergbanaan, is een prachtige groene kamerplant. De grote, groene bladeren met donkere vlekken zorgen voor een echt jungle-gevoel!  Naarmate de plant ouder wordt, zullen de donkere vlekken vervagen ofwel verdwijnen. Musa’s komen vooral voor Zuid-Oost Azië en hebben zich vanuit daar verspreid naar andere gebieden. De naam ‘dwarf’ is een beetje misleidend. De kamerplant kan uiteindelijk wel 2 meter hoog worden, maar dit is nog klein vergeleken met andere soorten Musa’s!

In de zomer kan je deze bananenplant eventueel ook buiten in de schaduw zetten. Verder kan hij flink wat stekjes aanmaken, dus zorg er daarom voor dat hij een ruime pot staat zodat ze goed kunnen groeien. Als ze ongeveer 10 centimeter zijn kun je ze in aparte potjes zetten!Let op! – In de zomer verbruikt de Musa enorm veel water, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent!

Lichtbehoefte – Zet de Musa op een lichte of zonnige plaats. Tijdens de winter kun je de plant in de volle zon zetten, maar ’s zomers is het beter om de plant naar een lichte plek te verplaatsen (uit direct zonlicht). De hete middagzon kan namelijk leiden tot bladverbranding.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de kamerplant nooit uitdroogt. Tijdens hete dagen in de zomer heeft deze plant soms wel één keer in de 2 dagen water nodig. In de winter is dit maar één keer per week. Let wel even op dat de wortels niet onder water komen te staan!

 

Hoe wordt mijn Musa Dwarf Cavendish verzonden?

Deze  Musa wordt geleverd in een kweekpot. Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving.

Extra informatie

Potmaat

30 cm

Hoogte

± 150 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Niet giftig