Potmaat: 14 cmHoogte: ± 30 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Normaal daglicht

Nepenthes Alata Bekerplant

Nepenthes Alata

Nepenthes Alata Bekerplant

 22,95

De Nepenthes alata is een vleesetende plant en staat ook bekend als de bekerplant. Met de bekers vangt de plant zijn insecten die door middel van een nectargeur worden…

Lees verder...

 22,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Nepenthes alata is een vleesetende plant en staat ook bekend als de bekerplant. Met de bekers vangt de plant zijn insecten die door middel van een nectargeur worden gelokt. De Nepenthes alata, ook wel bekerplant genoemd, is een exclusieve vleesetende kamerplant en tevens insectenvanger. De bijzonder gekleurde ‘bekers’ maken deze plant tot een echte blik (én insecten) vanger! Ook ideaal voor het vangen van vliegjes in jouw huis.

Het Nepenthes-geslacht kent wel meer dan 85 soorten. Oorspronkelijk komt deze bijzondere kamerplant uit vochtige tropische berg- en bosgebieden. Vooral op Borneo komt deze vleesetende plant veel voor. Deze kamerplant heeft een opvallende en bijzondere sierwaarde! Je kunt de Nepenthes als hangplant ophangen of in een hoge sierpot of vaas zetten, zodat de bekers de ruimte hebben om mooi te hangen.

Let op! – De kokers van de Nepenthes zijn al gevuld met water, mochten deze leeg zijn gelopen graag zelf voor 1/3 bijvullen met liefst regenwater.
Lichtbehoefte – Deze vleesetende plant heeft een hoge lichtbehoefte. Pas wel op met direct zonlicht, dat verdraagt hij niet.
Water geven – Geef de vleesetende plant bij voorkeur regen- of kalkvrij water. Houd de grond lichtvochtig.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 30 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Normaal daglicht