Pannenkoekenplant

De Pannenkoekenplant, oftewel Pilea peperomioides, is een makkelijke plant met een retro uitstraling. Zijn leuke, ronde blaadjes lijken net op kleine pannenkoeken. De Pannenkoekenplant groeit snel, kan goed tegen een beetje schaduw en is makkelijk om te stekken. Ook handig: de Pilea is niet giftig voor mens en dier.

Pannenkoekenplant kopen

Jouw pannenkoekenplant koop je bij Plantje.nl! Deze kamerplant, die officieel Pilea peperomioides heet, is een echte allemansvriend. Deze groene kamerplant valt direct op met zijn vrolijke, ronde blaadjes. In het Nederlands noemen we hem daarom ook wel pannenkoekenplant, maar ook in het buitenland zijn er allerlei leuke namen voor bedacht. Zo wordt de Pilea peperomioides in Duitsland ook wel “Ufopflanze” (=UFO plant) genoemd. In het Engels staat de Pilea voornamelijk bekend als “Chinese Money Plant” (= Chinees geld plant). Deze naam is ontstaan doordat de plant van oorsprong uit China komt en omdat de ronde blaadjes natuurlijk ook op munten lijken.

De pannenkoekenplant heeft allerlei voordelen. De kamerplant ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook heel makkelijk om te verzorgen. Hij kan goed tegen schaduw en vindt het niet erg als je het water geven een keertje vergeet. Bovendien kan de Pilea snel groeien en is het een makkelijke plant om te stekken. Er groeien namelijk kant en klare stekjes uit de bodem. Het enige dat je hoeft te doen, is deze in een nieuw potje of vaasje zetten. Meer weten? Lees hier alles over pannenkoekplant verzorging.

Pannenkoekenplant oorsprong

De pannenkoekenplant komt van oorsprong uit de Yunnan provincie in China. Hij werd hier in 1912 ontdekt. In 1945 nam een Noorse missionaris genaamd Agnar Espegren de plant mee terug naar Noorwegen, om hem te bestuderen en verder te kweken. Hij merkte dat de pannenkoekplant onwijs makkelijk is om te kweken, en verspreidde hem binnen Scandinavische landen. Al gauw was de hele wereld op de hoogte van deze vrolijke, nieuwe plantsoort. Vooral in de jaren ’60 en ’70 werd de pannenkoekplant heel populair. Daarom wordt hij vandaag de dag ook gezien als een echte retro plant.

Bestel de pannenkoekenplant online

Wanneer je jouw pannenkoekenplant online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Pilea hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de pannenkoekenplant kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.