Pannenkoekenplant

De Pannenkoekenplant, oftewel Pilea peperomioides, is een makkelijke plant met een retro uitstraling. Zijn leuke, ronde blaadjes lijken net op kleine pannenkoeken. De Pannenkoekenplant groeit snel, kan goed tegen een beetje schaduw en is makkelijk om te stekken. Nog een voordeel: de Pilea is niet giftig voor mens en dier.

Pannenkoekenplant kopen

Jouw pannenkoekenplant koop je bij Plantje.nl! Deze kamerplant, die officieel Pilea peperomioides heet, is een echte allemansvriend. Deze groene kamerplant valt direct op met zijn vrolijke, ronde blaadjes. In het Nederlands noemen we hem daarom ook wel pannenkoekenplant, maar ook in het buitenland zijn er allerlei leuke namen voor bedacht. Zo wordt de Pilea peperomioides in Duitsland ook wel “Ufopflanze” (UFO plant) genoemd. In het Engels staat de Pilea voornamelijk bekend als “Chinese Money Plant” (Chinese geld plant). Deze naam is ontstaan doordat de plant van oorsprong uit China komt en omdat je de ronde blaadjes ook als munten zou kunnen zien.

De pannenkoekenplant heeft allerlei voordelen. De kamerplant ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook heel makkelijk om te verzorgen. Hij kan goed tegen schaduw en vindt het niet erg als je het water geven een keertje vergeet. Bovendien kan de Pilea snel groeien en is het een makkelijke plant om te stekken. Er groeien namelijk kant en klare stekjes uit de bodem. Deze hoef je alleen maar in een nieuw potje of vaasje te zetten. Een pannenkoekenplant kopen is dus ideaal! Meer weten? Lees hier alles over pannenkoekplant verzorging.

Pannenkoekenplant oorsprong

De pannenkoekenplant komt van oorsprong uit de Yunnan provincie in China. Hij werd hier in 1912 ontdekt. In 1945 nam een Noorse missionaris genaamd Agnar Espegren de plant mee terug naar Noorwegen, om hem te bestuderen en verder te kweken. Hij merkte dat de pannenkoekplant onwijs makkelijk is om te kweken en verspreidde hem binnen Scandinavische landen. Al gauw was de hele wereld op de hoogte van deze vrolijke, nieuwe plantsoort. Vooral in de jaren ’60 en ’70 werd de pannenkoekplant heel populair en wilde iedereen de pannenkoekenplant kopen. Daarom wordt hij vandaag de dag ook gezien als een echte retro plant.

Bestel de pannenkoekenplant online

Als je besluit om een Pannenkoekenplant te kopen, ben je bij Plantje.nl aan het juiste adres. We halen de plant direct bij de kweker vandaan en laten deze via onze tussenstop zorgvuldig bij je thuisbezorgen. Na het plaatsen van je bestelling houden we je goed op de hoogte van de bezorgstatus. We informeren je zodra de plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen en wanneer je ze kunt verwachten. Wil je iemand anders verrassen met een kamerplant cadeau? Dan kan dat ook bij ons! Bij het bestellen van een Pannenkoekenplant kun je de contactgegevens van de ontvanger en een persoonlijk bericht achterlaten. Zo zorgen wij ervoor dat de plant direct bij hem of haar bezorgd wordt.