Potmaat: 12 cmHoogte: ± 20 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: HalfschaduwWaterbehoefte: Gemiddeld

Pilea Peperomioides Pannenkoekplant

Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides Pannenkoekplant

 10,95

De Pilea peperomioides, beter bekend als Pannenkoekplant, is een echte allemansvriend. Deze kamerplant is makkelijk om te verzorgen, groeit snel en…

Lees verder...

 10,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Pilea peperomioides, beter bekend als Pannenkoekplant, is een echte allemansvriend. Deze kamerplant is makkelijk om te verzorgen, groeit snel en maakt kant en klare stekjes aan.

De Pilea peperomioides (pannenkoekplant) heeft een echte comeback gemaakt sinds de jaren ’70. Nu de retro stijl weer populair is, kon deze iconische jaren ’70-kamerplant niet achterwege blijven. De Pilea peperomioides wordt dankzij de ronde blaadjes ook wel pannenkoekplant genoemd.

De pannenkoekplant komt van oorsprong uit China, waardoor de plant ook wel bekend staat als Chinese Money Plant. Echt geld zal helaas nooit aan bomen of planten groeien, maar met de pannenkoekplant krijg je zeker waar voor je geld. Deze kamerplant is namelijk een echte stekjesmachine: de babyplantjes groeien direct uit de aarde. Pot deze over in andere potjes, en voor je het weet heb je een hele Pilea-familie in huis.

Let op! – Hangen de bladeren slap of verkleuren ze? Dan heeft de Pilea waarschijnlijk te veel water gehad. Laat de kamerplant dan uitlekken, en geef in het vervolg minder water.
Lichtbehoefte – De Pannenkoekplant staat het liefst op een lichte plek met indirect zonlicht.
Water geven – Geef de Pilea wekelijks een beetje water. Genoeg om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt in de tussentijd, maar ook niet te veel.

 

Lees alles over Pannenkoekplant verzorging.

Op zoek naar een andere pannenkoekenplant? Kijk op onze pagina pannenkoekenplant kopen.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 20 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw

Waterbehoefte

Gemiddeld