Hoogte: ± 90 cmPotmaat: 21 cm

Ravenala Madagascariensis (Reizigersboom) – P 21 cm

Ravenala Madagascariensis

Ravenala Madagascariensis (Reizigersboom) – P 21 cm

 26,50

De Ravenala Madagascariensis is een “boom” met een verhaal. Deze plant, die door zijn vorm op een boom lijkt, komt van oorsprong uit Madagaskar. Als je de plant zo op het eerste oog ziet lijkt deze als twee druppels water op een Strelitzia. Kan in de zomer naar buiten.

Lees verder...

 26,50

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ravenala Madagascariensis is een “boom” met een verhaal. Deze plant, die door zijn vorm op een boom lijkt, komt van oorsprong uit Madagaskar. De bijnaam ‘Reizigersboom’ heeft de plant te mede danken aan zijn nut voor passerende reizigers. De Ravenala Madagascariensis kan namelijk water vasthouden in zijn scheuten, waardoor het een nuttige waterbron is. Daarnaast schijnt de plant een handig kompas te zijn, omdat de bladeren altijd in de oost-west richting zouden staan. Komen de bladeren je trouwens bekend voor? Dat komt waarschijnlijk omdat je zijn familie kent: de Strelitziaceae. Op het eerste oog lijkt de Reizigersboom als twee druppels water op de Strelitzia.

Zet de Ravenala Madagascariensis op een lichte plek, uit direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig. De plant is niet winterhard en kan alleen in de zomer buiten staan. Zodra het kouder begint te worden direct naar binnen halen.

Extra informatie

Hoogte

± 90 cm

Potmaat

21 cm