-23%
Potmaat: 17 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Normaal daglicht

Rhaphidophora Korthalsii

Rhaphidaphora Korthalsii

Rhaphidophora Korthalsii

 49,95

De Rhaphidophora Korthalsii is een bijzondere kamerplant voor de echte plantenverzamelaar! Met zijn fluweelachtige bladeren springt hij direct in het oog. Een zeldzame aanwinst, die ook erg geschikt is voor terrariums.

Lees verder...

 49,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Rhaphidophora Korthalsii heeft donkergroene velvet bladeren. Naarmate de plant zijn volwassen vorm begint aan te nemen zullen de eerste fenestraties verschijnen; gaten/inkepingen in het blad. Op den duur zullen deze fenestraties steeds meer gaan lijken op die van zijn broertje; de Rhaphidophora Tetrasperma. Vaak worden Rhaphidaphora’s verward met Monstera’s vanwege deze inkepingen. Echter kan de Monstera enorme bladeren krijgen (vandaar ook zijn naam!) en flink in de breedte groeien, terwijl Raphidaphora’s juist weer enorme lengtes kunnen bereiken.

De Rhaphidophora komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Afrika, maar is inmiddels ook in Maleisië en Australië te vinden. De plant groeit van nature tegen bomen en hecht zich aan het schors vast. Door thuis zijn natuurlijke omgeving na te bootsen, is de plant aan een plank vastgemaakt. De plant heeft deze ondersteuning nodig om mooi en goed te kunnen groeien. Je zult zien dat zijn bladeren hierdoor groter zullen worden.

 

Let op! – De Rhaphidophora Korthalsii heeft een relatief hoge luchtvochtigheid nodig om goed te kunnen groeien (boven de 50%). Zet de plant naast een luchtbevochtiger, in een kas of onder een stolp om de luchtvochtigheid hoog te houden.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Met een potgrondmix met goede drainage (door potgrond te mixen met bijvoorbeeld perliet en boomschors) zorg je ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen. Zorg ervoor dat er geen water in de sierpot blijft staan.

Lichtbehoefte – Rhaphidophora’s groeien het beste met veel indirect licht. Op een standplaats met minder licht zullen ze minder snel groeien en kleinere bladeren vormen.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Normaal daglicht