Potmaat: 17 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Normaal daglicht

Rhaphidophora Tetrasperma Variegata Monstera Minima Variegata

rhaphidophora tetrasperma variegata

Rhaphidophora Tetrasperma Variegata Monstera Minima Variegata

 1.699,95

De Rhaphidophora Tetrasperma Variegata is een ontzettend bijzondere kamerplant! Deze plant kom je bijna nooit tegen en al zelden in dit formaat. De variegatie is geel/mintkleurig. Let op: Neem contact op met famke@plantje.nl voor foto’s van de daadwerkelijke plant die wordt verkocht.

 1.699,95

Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.7

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Rhaphidophora Tetrasperma variegata staat ook wel bekend als de Monstera Minima variegata. De Rhaphidophora is een bekende en geliefde kamerplant, maar je komt deze plant niet vaak tegen met bonte bladeren. Deze plant is enorm exclusief en daarom een echt collector’s item voor de plantenverzamelaar!

De Rhaphidophora Tetrasperma komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, waar de plant in bomen omhoog klimt. Vanwege de vormen en inkepingen van het blad lijkt de plant erg op een Monstera, waardoor hij ook wel Monstera Minima wordt genoemd. Het is een snel groeiende klimplant die niet veeleisend is wat betreft verzorging.

De plant telt 7 bladeren die allen (lichte) variëgatie vertonen, met een nieuw blad op komst. Het nieuwste blad neemt al de volwassen vorm van de plant aan door dubbele gaten te tonen in het blad. De mintgroene en donkergroene variëgatie is per blad goed verspreid, wat ervoor zorgt dat de plant voldoende fotosynthese kan uitvoeren.

De plant komt niet exact overeen met de foto’s

Neem contact op met famke@plantje.nl voor foto’s van de daadwerkelijke Rhaphidophora Tetrasperma variegata die te koop staat. De plant staat momenteel nog bij de kweker om de leefomstandigheden van de plant zo goed mogelijk te houden. Daarom kan de plant later geleverd worden dan aangegeven.

 

Let op! – Het sap van de Rphaphidophora Tetrasperma kan irriterend zijn voor de huid en is licht giftig bij inname.

Lichtbehoefte – Rhaphidophora Tetrasperma Variegata staat graag op een plek met veel indirect licht waar hij genoeg ruimte heeft om de lucht in te groeien. Verder groeit hij het best in een tropisch klimaat met een warme en vochtige omgeving. Variegata in bladeren kan onstabiel zijn en is kwetsbaarder dan volledig groene bladeren, waardoor het verstandig is om ervaring te hebben met bonte bladeren.

Water geven – De Rhaphidophora groeit het beste als de grond licht vochtig is.

 

Meer ontdekken? Ga naar bijzondere planten

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Normaal daglicht