Potmaat: 14 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Saxifraga Stolonifera Moederplant

Saxifraga Stolonifera

Saxifraga Stolonifera Moederplant

 17,95

Saxifraga stolonifera is een sierlijke hangplant met roze steeltjes. Deze kamerplant is makkelijk om te verzorgen en stekken. Verzorg je…

Lees verder...

 17,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Saxifraga stolonifera is een sierlijke hangplant met roze steeltjes. Deze kamerplant is makkelijk om te verzorgen en stekken. Verzorg je hem goed, dan beloont hij je in de lente met prachtige bloemen! De bladeren van de Saxifraga stolonifera zijn diepgroen met een duidelijk patroon. De onderkant van de bladeren is – net zoals de steeltjes – roze. Naarmate de hangplant ouder wordt, zullen er uitlopers met kleine babyplantjes ontstaan. Het is precies deze groeiwijze waar de Saxifraga stolonifera haar bijnaam, moederplant, aan heeft te danken. Je kunt deze kleine plantjes afknippen en stekken zodra ze hun eigen wortels hebben gevormd.

Van oorsprong komt de Saxifraga stolonifera uit China en Japan, waar hij op rotsen groeit. In de woonkamer is dit natuurlijk wat lastiger, waardoor je de moederplant hier vooral als hangplant terugziet.

Let op – De moederplant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Vermijd daarom een plekje in de buurt van de verwarming, aangezien de luchtvochtigheid hier te laag is.
Licht – Zet deze Saxifraga op een lichte plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht van de ochtend- en avondzon is eventueel geen probleem, maar de middagzon is te heet.
Water geven – Geef de moederplant regelmatig een kleine scheut water. Zo houd je de potgrond constant licht vochtig, maar niet nat. Geef wat minder water in de winter.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht