Potmaat: 6 cmHoogte: ± 8 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtWaterbehoefte: GemiddeldDiervriendelijk: Licht giftig

Scindapsus Silver Hero

Scindapsus Silver Hero

Scindapsus Silver Hero

 23,95

De Scindapsus Silver Hero wordt ook wel Satin Pothos genoemd of Silver Vine. Dit heeft de bijzondere plant natuurlijk te danken aan zijn unieke zijdeachtige zilverkleurige bladeren. 

Lees verder...

 23,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Scindapsus Silver Hero wordt ook wel Satin Pothos genoemd of Silver Vine. Dit heeft de bijzondere plant natuurlijk te danken aan zijn unieke zijdeachtige, zilverkleurige bladeren. Doordat de Silver Hero op een Pothos plant lijkt wordt hij ook wel Satin Pothos genoemd, ook al is het een Scindapsus plant.

De zeldzame plant komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. Hier klimt de Scindapsus Silver Hero tegen boomstammen op door middel van zijn luchtwortels. De Silver Hero is een hoge luchtvochtigheid gewend. Door een schoteltje met water naast de plant te zetten kan je de luchtvochtigheid in je ruimte verhogen.

Dit bijzondere plantje is opgekweekt vanuit weefselkweek. Weefselkweek is een vorm van vermeerderen, waarbij een stukje plantenweefsel wordt afgesneden en op een groeimedium ‘agar’ wordt gezet. Agar is een speciale voedingsbodem die de substantie heeft van gel. Deze manier van vermeerderen gebeurt onder steriele condities, met als doel de plant te klonen. Het voordeel hiervan is dat je een exacte kopie van de moederplant kunt maken, de kwaliteit kan verhogen, je stekjes minder vatbaar zijn voor ziektes en bacteriën én je makkelijker de groeiomgeving van de plantjes kunt reguleren. Het leuke aan weefselkweek is dat je gelijk een miniversie van je plant krijgt, terwijl je bij stekken vaak een enkel blad hebt. Bij weefselkweek zit het plantje in een reageerbuisje, maar de plant die jij krijgt is al wat ouder en zit inmiddels in de aarde.

 

Let op! – Te veel zon kan ervoor zorgen dat de bladeren verbranden, dus hou de Scindapsus uit de directe zon.

Lichtbehoefte – De Silver Hero geeft de voorkeur aan indirect zonlicht.

Water geven – Laat de grond opdrogen voordat je de Scindapsus silver hero weer water geeft.

 

Lees alles over Scindapsus verzorging.

Extra informatie

Potmaat

6 cm

Hoogte

± 8 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Waterbehoefte

Gemiddeld

Diervriendelijk

Licht giftig