Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Stephania Erecta Holy Potato

Stephania Erecta

Stephania Erecta Holy Potato

 29,95

De Stephania Erecta is een exotische plant die je niet vaak tegenkomt! De plant vormt zich namelijk uit een grote knol. In Thailand en Australie groeit ze als een slinger om bomen met haar prachtige ronde groene bladeren.

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Stephania Erecta is een exotische plant die je niet vaak tegenkomt! De plant vormt zich namelijk uit een grote knol. Uit de knol vormen lange stengels met opvallende ronde bladeren, en soms gele bloemetjes. De bladeren zijn felgroen met contrasterende witte nerven.

In Thailand en Australie groeit de Stephania Erecta als een slinger om bomen met haar prachtige ronde groene bladeren. De knol lijkt een beetje op een aardappel, waardoor de bijnaam van deze plant ook wel de ‘holy potato’ is.

 

Let op! – Als je blaadjes aan het einde van de herfst minder mooi worden en langzaam afsterven, is dit niet omdat je plant doodgaat. In de winter laat de Stephania haar bladeren vallen en beland hij in een diepe winterslaap. Dan heeft de knol aan 1 keer in de maand een klein scheutje water genoeg, zodat de energie van de plant in de knol bewaard kan worden.

Lichtbehoefte – Zorg ervoor dat je deze plant op een lichte en warme plek zet. Een plek met veel indirect licht, bijvoorbeeld bij een raam op het noorden of oosten, is ideaal voor deze plant.

Water geven – In de knol van de ‘holy potato’ wordt veel water opgeslagen. Daardoor is een luchtige grond mix erg belangrijk, zodat overtollig water weg kan lopen. De Stephania heeft niet tot nauwelijks wortels, omdat er niet veel water in een keer wordt opgenomen. Verder staat deze plant graag in een vochtige omgeving, je kan hem bijvoorbeeld onder een mooie stolp plaatsen. Zorg er wel voor dat de plant niet te nat is, dan gaat de knol namelijk rotten.

 

Lees alles over  Stephania Erecta verzorging.

 

*De plant afgebeeld is iets kleiner dan de plant die geleverd wordt. Het boogje is niet inclusief.

 

 

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht