Potmaat: 9 cmHoogte: ± 18 cmStandplaats: Normaal daglicht

Strelitzia Variegata Strelitzia Nicolai

Strelitzia variegata

Strelitzia Variegata Strelitzia Nicolai

 139,95

De Strelitzia Nicolai Variegata is een erg zeldzame plant die je bijna nooit tegenkomt! Dit juweeltje mag daarom niet ontbreken in de collectie van plantenverzamelaars.

Lees verder...

 139,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Deze Strelitzia Nicolai Variegata is een ontzettend bijzondere plant. Hoewel je de groene variant van deze populaire kamerplant veel tegenkomt, is de bonte versie erg zeldzaam. De bladeren hebben lichtgele variegatie die prachtig afsteekt tegen de donkergroene bladkleur. Momenteel is deze paradijsvogelplant nog erg klein, maar hij kan enorme hoogtes bereiken.

De Strelitiza komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is een echte zonaanbidder. In de natuur bloeit deze plant prachtige bloemen met paarse en oranje kleuren. De bloemen lijken een beetje op een paradijsvogel, vandaar zijn naam! In je woonkamer zal deze plant niet snel bloemen aanmaken, maar zijn groen-witte bladeren maken dat al snel goed.

 

Let op! – Door de variegatie in het blad is deze variant van de Strelitzia iets gevoeliger. Zet de plant op een plek met een hoge luchtvochtigheid, zodat de witte delen van het blad intact blijven. Ook kun je de variegatie stimuleren door de plant voldoende licht, water en voeding te geven. Variegatie blijft een mutatie waardoor er geen garantie is dat het bonte patroon doorzet.

Lichtbehoefte – De Strelitzia Nicolai staat graag op een plek met veel indirect licht. De plant is opgekweekt met kunstmatig licht, dus zorg ervoor dat hij langzaam aan zijn nieuwe plekje went.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Op warme dagen kan de Strelitzia enorm veel drinken, dus zorg ervoor dat je dan regelmatig een flinke scheut water geeft!

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

 

*De geleverde plant kan verschillen van de plant afgebeeld op de productfoto’s, maar heeft vergelijkbare variegatie.

**Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

 

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 18 cm

Standplaats

Normaal daglicht