Potmaat: 12 cmHoogte: ± 40 cmStandplaats: Normaal daglicht

Syngonium Podophyllum Red Spot Pink Splash

Syngonium Red Spot

Syngonium Podophyllum Red Spot Pink Splash

 24,95

De Syngonium Red Spot, ook wel bekend als de Pink Splash, is een bijzondere kamerplant. Met zijn opvallende roze en donkergroene vlekken is het een echte blikvanger! Extra pluspunt: deze Syngonium groeit ontzettend snel onder de juiste omstandigheden.

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Syngonium Podophyllum Red Spot wordt ook wel Pink Splash genoemd. De bladeren zijn groen met dieproze vlekken en hebben een driehoekige vorm. Wanneer de plant extra veel licht ontvangt, bijvoorbeeld door een groeilamp, verandert de groene kleur naar donkerpaars. Het gevlekte patroon is bij geen blad hetzelfde en daarmee is elk nieuw blad een verrassing!

Syngoniums groeien van nature in tropische regenwouden en zijn verre familie van de Alocasia en Philodendron. De jonge Syngonium bladeren lijken qua vorm op de Alocasia; beide zijn driehoekig. Bij de Syngonium is deze vorm alleen van korte duur. Naarmate de plant ouder wordt, splitten de bladeren op naar drie losse delen. De Philodendron-trekjes van de Syngonium zie je vooral terug in zijn groeiwijze. De Syngonium Podophyllum Red Spot is, net zoals de Philodendron, een echte klimplant. Verzorg je hem extra goed? Dan kunnen zijn bladeren enorm worden!

Let op! – Het sap dat uit de bladeren of stengels komt kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname kan deze plant ook licht giftig zijn, dus houd hem uit de buurt van huisdieren en kleine kinderen.

Lichtbehoefte – Syngoniums groeien ontzettend snel als ze op een goed plekje staan. Door de plant op een plek te zetten met veel indirect licht zorg je ervoor dat de bladeren hun mooie roze bladtekening behouden. Daarnaast is het goed de plant ondersteuning te bieden tijdens het klimmen.

Water geven – Syngoniums een vochtige omgeving gewend, dus een licht vochtige potgrond is ideaal voor deze plant.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Normaal daglicht