Xanthosoma Lindenii Engelenvleugel

De Xanthosoma Lindenii is een groene kamerplant die bekend staat om zijn bijzondere kleuren. De groene bladeren met de grote witte nerven maken een speciaal bladplatroon. Bijzonder!

Potmaat: 14 cmHoogte: 35cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Lees verder...

32,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.8

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Xanthosoma Lindenii is een groene kamerplant die bekend staat om de bijzondere bladkleuren. De bladeren zijn diepgroen gekleurd en hebben opvallende witte nerven. Deze zijn zó wit, dat ze haast licht lijken te geven. Hier heeft de Xanthosoma zijn bijnaam ‘Angel’s Wing’ (Engelenvleugel) aan te danken. Deze plant is een echte blikvanger in je interieur!

Deze bijzondere plant komt uit Colombia en groeit daar in de schaduw van andere planten. In de botanische wereld heeft deze plant flink wat aandacht gekregen, omdat ze het maar niet eens kunnen worden over wat voor een soort plant dit is. Eerst viel hij namelijk onder de Caladiums, momenteel onder de Xanthosoma soort, maar omdat hij onder beiden soorten niet helemaal past krijgt hij waarschijnlijk zijn eigen soort!

De Xanthosoma Lindenii geeft de voorkeur aan een lichte standplaats uit direct zonlicht, of een plekje in de halfschaduw. Houd de potgrond licht vochtig door de plant regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Vooral tijdens het groeiseizoen heeft de plant veel water nodig. In de winter mag je potgrond gedeeltelijk op laten drogen voordat je weer water geeft. Zet de plant bovendien niet in de buurt van de verwarming, omdat de luchtvochtigheid hier te laag is en de bladeren bruine randen zullen krijgen.

 

Dit artikel wordt exclusief pot geleverd. Op zoek naar een bijpassende pot? Bekijk alle plantenpotten!

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

35cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht