Potmaat: 14 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Xanthosoma Lindenii Engelenvleugel

Xanthosoma Lindenii

Xanthosoma Lindenii Engelenvleugel

 24,95

De Xanthosoma Lindenii is een groene kamerplant die bekend staat om zijn opvallende kleuren. De groene bladeren met de grote witte nerven vormen een speciaal bladpatroon. Bijzonder!

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Xanthosoma Lindenii is een groene kamerplant die bekend staat om zijn bijzondere bladkleuren. De bladeren zijn diepgroen gekleurd met opvallende witte nerven. Deze zijn zó wit, dat ze haast licht lijken te geven. Hier heeft de Xanthosoma zijn bijnaam ‘Angel Wings’ (Engelenvleugels) aan te danken. Deze kamerplant is een echte blikvanger in je interieur!

Deze bijzondere plant komt uit Colombia en groeit daar in de schaduw van andere planten. In de botanische wereld heeft deze plant flink wat aandacht gekregen. Experts kunnen het er namelijk niet over eens worden wat voor soort plant dit is. Eerst viel hij onder de Caladiums, en nu onder de Xanthosoma soort. Maar omdat hij onder beide soorten niet helemaal past, krijgt hij waarschijnlijk zijn eigen soort.

 

Let op! – Het sap van de Xanthosoma kan irriterend zijn voor de huid. Pas ook op met kleine kinderen of huisdieren, omdat deze plant bij inname licht giftig is.

Lichtbehoefte – De Xanthosoma Lindenii geeft de voorkeur aan een lichte standplaats uit direct zonlicht, of een plekje in de halfschaduw.

Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de plant regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Vooral tijdens het groeiseizoen heeft de plant veel water nodig. In de winter mag je de potgrond gedeeltelijk op laten drogen voordat je weer water geeft. Zet de plant bovendien niet in de buurt van de verwarming, omdat de luchtvochtigheid hier te laag is en de bladeren bruine randen kunnen krijgen.

 

Lees meer over kamerplanten verzorging.

 

*Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht