luchtzuiverende plant

5 luchtzuiverende planten voor de woon- en slaapkamer

Wist je dat planten bijdragen aan je gezondheid? Zo zijn er luchtzuiverende kamerplanten, die de luchtkwaliteit in je huis verbeteren. Ze maken de lucht zuiver en zorgen voor zuurstof. Planten nemen ook fijnstoffen op, en stoten die vervolgens niet meer uit. Ondanks dat bijna alle planten een positief effect hebben op je gezondheid, zijn er een aantal die er met kop en schouders bovenuit steken. 

Het is vandaag (7 april 2021) Wereldgezondheidsdag, een themadag die op initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in het leven is geroepen. Het is een dag om stil te staan bij gezondheidsproblemen van over de hele wereld. Bij Plantje.nl vinden wij gezondheid uiteraard ook heel belangrijk. De gezondheid van onze planten, maar ook van onze werknemers en plantenfans. Vandaar dit lijstje luchtzuiverende kamerplanten, perfect voor de woon- of slaapkamer.

 

1. Graslelie

Graslelie

De Chlorophytum Comosum (graslelie) is een super populaire luchtzuiverende plant. Hij is zo populair omdat hij ondanks zijn goedkope prijs, een echte beauty is en in elk interieur past. Stiekem is hij ook nog eens heel makkelijk te verzorgen! De graslelie is ook onderdeel van het ‘Air so pure’-label. Dit label omvat een groep luchtzuiverende planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. Meer bewijs heb je niet nodig!

 

 

Nephrolepis Green Lady

2. Krulvaren

De Nephrolepis, ook wel de krulvaren genoemd, is een sterke gezonde plant die jaren meegaat. Deze jongen geeft meer zuurstof af dan de gemiddelde plant, en is daardoor extra gezond. Net als de graslelie, is de krulvaren ook onderdeel van het ‘Air so pure’-label. Zijn gezonde effect is dus wetenschappelijk bewezen. En nog een leuk weetje: deze plantensoort behoort tot een van de oudste planten ter wereld! Een echte historicus dus.

3. Goudpalm

Dypsis Lutescens

 

Nog een plant die het super doet voor jouw gezondheid: de Areca Chrysalidocarpus Dypsis Lutescens. Jij mag Goudpalm zeggen. Deze plant is meteen de grootstwordende plant in deze lijst. Op een lichte plek, en met regelmatig wat water, is dit een gemakkelijk te verzorgen plant. De Goudpalm is onderdeel van het ‘Air so Pure’-label en dus goed voor je gezondheid!

 

 

Dracaena Marginata

4. Dracaena Marginata

Deze plant heb je vast wel eens ergens gezien, hij is namelijk erg gewild! De Dracaena Marginata is gekweekt met drie stammen in verschillende hoogtes. Mits goede verzorging, gaat deze sterke kamerplant jarenlang mee. Door zijn stoere sterke stammen kan hij tegen een stootje. Daarnaast stoot hij ook nog zuurstof uit!

 

5. Hedera Helix

Hedera Helix

 

De Hedera Helix white wonder is een luchtzuiverende kamerplant, ook wel bekend als de klimop. Je kunt deze plant laten hangen, of juist laten klimmen. Het is een erg snelle groeier, die weinig verzorging eist. Misschien ken je de klimop vooral van buiten, maar ook binnenshuis doet hij het goed. Hij filtert met het grootste gemak schadelijke stoffen als formaldehyde uit de lucht.

 

 

In 1 klik gezond!

Wil je met 1 klik je huiskamer een gezondheidsboost geven? Bestel dan onze Air So Pure 6-pack, een box met een luchtzuiverende plantenmix. Je ontvangt zes planten inclusief witte sierpotten, handig! Testresultaten die de NASA heeft uitgevoerd tonen aan dat deze planten zorgen voor een betere leefomgeving en dat ze het concentratievermogen bevorderen. Ze dragen daarom ook het ‘Air so Pure’-label. Ideaal voor op kantoor, school of thuis!

Deel dit bericht


0