Potmaat: 15 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Weinig

Aeschynantus Lobbianus Twister Lipstickplant

Aeschynantus Lobbianus Twister

Aeschynantus Lobbianus Twister Lipstickplant

 20,95

De Aeschynanthus lobbianus twister staat ook wel bekend als lipstickplant, lippenstiftplant of schaamrood. Deze bijnamen heeft…

Lees verder...

 20,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Aeschynanthus lobbianus twister staat ook wel bekend als lipstickplant, lippenstiftplant of schaamrood. Deze bijnamen heeft de kamerplant te danken aan zijn felrode bloemen, die als kleine lippenstiften aan de ranken bungelen.

De Aeschynanthus lobbianus twister heeft een naam waar je u tegen zegt. De eerste naam, Aeschynanthus (spreek uit als eskinántus), is afgeleid van het Griekse Aischyne Anthos. Dit vertaalt zich grofweg naar: “met bloemen die zich schamen.” De lipstickplant bloemen, die rond het einde van de lente / begin van de zomer verschijnen, zijn namelijk knalrood. De laatste naam van de kamerplant, twister, verwijst naar de sierlijk krullende bladeren.

In de natuur komt de Aeschynanthus lobbianus twister veel voor in de jungles van Azië. Hier groeit de lipstickplant als epifyt: een plant die op andere planten, bomen of rotsen leeft, zonder hier voeding aan te onttrekken. De Aeschynanthus haalt al zijn voeding namelijk uit de lucht. In de natuur kan de plant behoorlijk groot worden, met lianen van 3 meter lang.

Let op! – De bloei wisselt per seizoen. Tijdens de koudere maanden zal de lipstickplant minder bloeien dan op de foto’s te zien is.
Lichtbehoefte – Hang of zet de kamerplant op een zeer lichte plek, uit direct zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond in de lente en zomer licht vochtig, door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Zorg voor een goede afwatering. In de winter mag de potgrond opdrogen tussen gietbeurten in. Besproei de kamerplant regelmatig met een plantenspuit.

 

Lees alles over Aeschynanthus verzorging.

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Weinig