BESTSELLER
Potmaat: 12 cmHoogte: ± 45 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Cucullata Olifantsoor

Alocasia Cucullata

Alocasia Cucullata Olifantsoor

 12,95

De Alocasia cucullata is een fraaie groene kamerplant. De bijnaam van deze plant is ‘olifantsoor’ vanwege de vorm van de bladeren. Eén van de populairste plantsoorten… Lees verder

Lees verder...

 12,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Alocasia cucullata is een fraaie groene kamerplant. De bijnaam van deze plant is ‘olifantsoor’ vanwege de vorm van de bladeren. Eén van de populairste plantsoorten van dit moment! De Alocasia cucullata is een groene kamerplant met prachtige grote bladeren. Vanwege deze grote bladeren wordt de Alocasia ook wel ‘olifantsoor’ genoemd. Met deze olifantsoor haal je het echte jungle-gevoel in huis. Een stoere plant met licht glanzende bladeren.

De Alocatia cucullata komt oorspronkelijk uit de tropische oerwouden van Zuidoost-Azië en is dus gewend aan veel zonlicht. In het oerwoud heerst ook een hoge luchtvochtigheid, wat je thuis kunt nabootsen door de plant af en toe te besproeien met een plantenspuit. De Alocasia is sowieso een beetje een diva en vraagt wat extra liefde. Zorg dat je regelmatig even checkt of hij wel genoeg water en licht krijgt. Uiteraard krijg je hiervoor een prachtige blikvanger van een plant voor terug!

 

Let op! – De Alocasia cucullata kan vocht afscheiden via de bladeren. Dat kan gaan druppen en vlekken achterlaten.
Lichtbehoefte – De olifantsoor staat het liefst op een lichte plak met veel (indirect) zonlicht. Ook staat hij graag warm, maar pas op met een plek dicht bij de radiator.
Water geven – De Alocasia wil graag een natte potgrond, maar absoluut niet met zijn wortels in het water staan. Spray hem ook zo’n 1x per week met een plantenspuit.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 45 cm

Standplaats

Normaal daglicht