Potmaat: 9 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld, Veel

Alocasia Frydek Variegata Micholitziana Variegata

Alocasia Frydek Variegata

Alocasia Frydek Variegata Micholitziana Variegata

 149,95

De Alocasia Frydek Variegata is een zeer bijzondere kamerplant met diepgroen, fluweelachtig blad en witte vlekken. Deze plant…

Lees verder...

 149,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Frydek Variegata is een zeer bijzondere kamerplant met diepgroen, fluweelachtig blad en witte vlekken. Deze plant kom je in dit formaat niet vaak tegen! De Alocasia Frydek Variegata is een zeldzame plant met prachtige diepgroene bladeren en bonte vlekken. De opvallende, witgroene nerven lijken haast licht te geven. De plant wordt ook wel ‘Alocasia Green Velvet’ genoemd, vanwege het fluweelachtige blad. Het is een bijzondere plant en daarom maar beperkt verkrijgbaar!

De Alocasia komt van origine uit de Filipijnen en groeit daar in de laaggelegen delen van de tropische regenwouden. Een leuk feitje: Alocasia Frydek is de officiële naam van deze plant met variegata, terwijl de groene versie vaak wordt verkocht onder de naam Frydek. De groene variant van deze plant heeft officieel de Alocasia Micholitziana. Een botanische onderzoeker heeft de groene Alocasia Micholitziana per ongeluk ‘Frydek’ genoemd. Sindsdien worden deze planten met elkaar verward. Met deze variant heb je dus de officiële Alocasia Frydek in handen, mét variegata.

Let op! – De bonte delen van deze plant zijn erg fragiel. Om de variegatie van de plant mooi en stabiel te houden, is van belang de luchtvochtigheid relatief hoog (tussen de 60 en 70%) te houden. Het sap van de Alocasia kan lichte irritatie op de huid veroorzaken.
Lichtbehoefte – Op een plek met veel indirect licht zal deze plant snel groter worden! Een plek bij het raam op het noorden of een meter van het oosten is perfect. Zorg er wel voor dat deze Alocasia Frydek Variegata de tijd krijgt om te wennen aan het licht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, omdat bij te veel of te weinig water de stengels gaan hangen en afsterven.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

*De geleverde plant kan verschillen van de plant afgebeeld op de product foto’s, maar heeft vergelijkbare variegatie.

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld, Veel